Anasayfa Haber Google’dan Yeni Akıllı Telefon ve Tablet Geliyor!

Google’dan Yeni Akıllı Telefon ve Tablet Geliyor!

Nexus serisine yeni iki kardeş mi geliyor ?
Nexus serisine yeni iki kardeş mi geliyor ?
Nexus serisine yeni iki kardeş mi geliyor ?
Nexus serisine yeni iki kardeş mi geliyor ?

Google’ın X Serisi adını verdiği çalışma Motorola ile ortaklaşa yürütülüyor.

Detayları resmi olarak açıklanmayan X Phone ve X Tablet, Google içerisindeki Motorola ekibi tarafından geliştirilme sürecinde. Android işletim sistemine sahip telefonun, akıllı telefon pazarına yenilikler getireceği iddia ediliyor. Aynı düşünce X Tablet için de geçerli.

Ortaya çıkan söylentilere göre telefonun ekranı katlanabilir olacak. Şasesinin ise seramikten yapılması planlanıyor. Böylece telefon darbelere karşı daha dayanıklı olacak. Yazılımın arkasında Android işletim sisteminin olacağı kesin ancak ne gibi farklılıklar olacağı yönünde bir bilgi yok.

Eskiden Google’ın satış idareciliğini yapan, sonrasında Motorola’da şef olan Dennis WoodsideTakımın yeni teknoloji üzerindeki yaklaşımları oldukça farklı” dedi. Motorola geliştirici takımının şu an, yoğun olarak çalıştığını da ekledi. Eğer Google ve Motorola gerçekten sıkı bir çalışma içerisindeyse yeni yıl içerisinde çok değişik bir telefon görebiliriz.

X Phone ve X Tablet’in 2013 yılının ortasında duyurulacağı düşünülüyor. Google’ın her sene Mayıs aylarında düzenlediği yıllık toplantısında bu cihazlar da tanıtabilir. Apple ve Samsung tarafından domine edilmiş akıllı telefon ve tablet piyasası biraz daha renklenebilir.