Anasayfa Haber Huawei Ascend Mate Görücüye Çıktı

Huawei Ascend Mate Görücüye Çıktı

Huawei Ascend Mate tam anlamıyla kocaman bir telefon.
Huawei Ascend Mate tam anlamıyla kocaman bir telefon.
Huawei Ascend Mate tam anlamıyla kocaman bir telefon.
Huawei Ascend Mate tam anlamıyla kocaman bir telefon.

Huawei’nin 6.1-inçlik Ascend Mate telefonu hakkında detaylı bilgiler ortaya çıktı.

Teknoloji firmaları arasındaki rekabet akıllı telefon pazarında son hızıyla devam ediyor. Çin merkezli Huawei, yeni çıkardığı telefonlarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor.

Huawei’nin 6.1-inçlik ekrana sahip Ascend Mate’in detayları ortaya çıktı. Huawei gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında telefonun özelliklerini tanıttı.

Genel hatlarıyla bakıldığında Huawei’nin yeni telefonu gerçekten çok büyük. Hem de herhangi bir cebe sığmayacak kadar büyük. 6.1-inçlik ekran 1080p video gösterimi sağlıyor. İçerisinde 1.8-GHz HiSilicon K3V3 işlemci bulunuyor. Android işletim sistemi yüklü telefonu 2GB RAM destekliyor.

Telefonun ekranın büyük olması boş bir özellik değil. Huawei Ascent Mate’in ekranı inç başına 361 piksel düşüyor. Galaxy Note 2’nin 5.5-inçlik ekranı 267 piksel destek veriyor. iPhone 5 ise 5-inçlik ekranı, inç başına 326 piksel görüntü sağlıyor. Huawei’nin yeni telefonu, bu konuda iki önemli teknoloji devini geride bırakıyor.

Elbette Samsung bu konuda susup oturmayacaktır. Galaxy Note 2’nin 6.3-inçlik, güncellenmiş bir versiyonun çıkacağı yönünde haberler artıyor. Huawei, fiyat performans bakımından başarılı telefonlar piyasaya çıkarmaya devam ediyor.

Ascend’in çıkış tarihi belirlenmedi. Telefonun teknik özellikleri çıkışından önce değişikliğe uğrayabilir.