Anasayfa Haber Apple Yerinde Durmuyor!

Apple Yerinde Durmuyor!

Apple Tablet
Apple 5. Nesil iPad: iPad 5
Apple 5. Nesil iPad üzerine mi çalışıyor?
Apple 5. Nesil iPad üzerine mi çalışıyor?

4. Nesil iPad’in çıkmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen yeni iPad söylentileri dolaşmaya başladı.

3. Nesil iPad’in piyasaya sürülmesinin 8 ay sonrasında yeni bir tablet Apple takipçileriyle buluşmuştu. 4. Nesil iPad olarak bilinen cihaz üzerinde yeni eklenmiş birkaç bağlantı noktası bulunuyordu. Bu yüzden önceki nesil tabletin üzerine bir yenilik getirmiyordu.

Apple’ın, 4. Nesil iPad’in piyasaya sürülmesinin bir ay sonrasında yeni bir tablet üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Macotakara adlı Japon Blog sitesinin yaptığı söylenti habere göre 5. Nesil iPad, Mart 2013’te raflardaki yerini alacak.

Önceki modeline göre daha hafif ve daha ince olması planlanıyor. Ayrıca tasarımda iPad Mini’nin görünümü kullanılacak. Apple tarafından bu söylenti habere yönelik bir açıklama yapılmadı.

Japon Blog sitesinin haberinde tabletin 4mm yüksekliğe, 17mm genişliğe ve 2mm derinliğe sahip olacağını iddia ediyor. Bu fiziksel özellikler imkansıza yakın duruyor. Yani işin içinde bir yanlış var. Piyasada bulunan 4. Nesil iPad’in 241.2mm yüksekliği, 185.7mm genişliği ve 9.4mm derinliğini bulunuyor.

Bu bilgilere bakıldığında, haberin asılsız olma ihtimali yükseliyor. Ancak Apple 2013 yılında yeni bir iPad ile takipçilerinin karşısına çıkacaktır.