Anasayfa Haber EA Silah Satıcılarının Linklerini Kaldırdı!

EA Silah Satıcılarının Linklerini Kaldırdı!

FPS türündeki oyun, ekim ayının sonunda piyasaya sürülmüş ve kriterler tarafından olumlu notlar almıştı.
FPS türündeki oyun, ekim ayının sonunda piyasaya sürülmüş ve kriterler tarafından olumlu notlar almıştı.

Medal of Honor: Warfighter ile kullanıcıların bilgisine sunulan silah satıcılarının site linkleri kaldırıldı.

Geçtiğimiz haftalarda ABD, Newton’daki bir okula gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında kamuoyu ayağa kalkmıştı. Birçok topluluk, savaş ve silah konseptine dayanan oyunları hedef almıştı. Bu oyunların insanlar üzerindeki olumsuz etkileri masaya yatırılmıştı.

Electronic Arts biraz geç fark etse de sitesindeki silah satıcılarının linklerini kaldırdı. Warfighter içerisinde kullanılan silahlar, gerçek hayatta da imal ediliyor. EA, telif haklarıyla anlaştığı bu firmalarında site linklerini açıkça paylaşıyordu.

Ancak işin garip tarafı linke basan kullanıcılar bu siteler üzerinden silah satın alma işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu durumdan EA firmasının silah satın almayı desteklediği çıkarılabilirdi.

Tabi firmanın böyle bir politikası yok. Durumu geç fark ettiklerini ve linkleri kaldırdıklarını açıkladılar. Son zamanlarda ABD halkı tarafından silahlanmaya karşı protestolar çoğalmaya başlamışken, EAzaten savaş oyunlarıyla iyiden iyiye hedef haline gelmişti. Bu durumla beraber firmanın başı oldukça ağrıyabilirdi.