Anasayfa Haber Apple ve Intel Akıllı Saat Üzerine Çalışıyor

Apple ve Intel Akıllı Saat Üzerine Çalışıyor

iWatch hakkında halen kesinleşmiş bilgiler yok.
iWatch hakkında halen kesinleşmiş bilgiler yok.
Akıllı Saat fikri merak uyandırıcı olsa da, oldukça kısa ömürlü olabilir.
Akıllı Saat fikri merak uyandırıcı olsa da, oldukça kısa ömürlü olabilir.

Apple ve Intel, kullanıcıların koluna takabileceği iWatch üzerinde çalışıyor.

Akıllı Saat fikri geleceğe yönelik başarılı bir çalışma gibi görünse de oldukça kısa ömürlü olabilir. Yeni çıkan bir habere göre Apple ve Intel, iWatch adını verdikleri akıllı saat üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

iWatch, Bluetooth üzerinden kullanıcının diğer Apple ürünleri ile bağlantı kurabilecek. Apple’ın iWatch’i kullanarak iPhone ve iPad’i ortak bir platforma taşımak istediği düşünülüyor. Böylece kullanıcılar akıllı saatleri üzerinden tüm hareketleri kolayca kontrol edebilecek.

Akıllı saat, RiTDisplays’in imal ettiği PMOLED destekli 1.5-inç ekrana sahip olacak. Düşük güç tüketimli Bluetooth 4.0 bağlantısı bulunacağı yer alan bilgiler arasında.

Akıllı saat düşüncesi son zamanlarda oldukça ilgi çekiyor. Kickstarter üzerinden başlatılan Pebble akıllı saat projesi, oldukça kısa bir sürede 10 Milyon Dolar kaynak bulmuştu. Ayrıca Sony’nin de kendi ürünü üzerinde çalıştığına dair haberler mevcut.

Bu teknoloji oldukça merak uyandırıcı olmasına rağmen 2-3 yıl içerisinde ortadan kaybolabilir. Kullanıcılar hali hazırda akıllı telefonlar ile istediklerini yapıyorlar. Aynı firmanın tablet cihazı ile birlikte birleştirildiğinde tüm hareketlerini rahatça kontrol edebiliyorlar. Bu sebeple üçüncü bir cihaza ne kadar ihtiyaç duyarlar orası tam bir muamma.

Apple ve Intel’in bu çalışması söylentiden ibaret. Ancak 2013 yılı içerisinde bir iWatch görmek hiç de şaşırtıcı olmayacaktır.