Anasayfa Haber Seni Özleyeceğiz PlayStation 2!

Seni Özleyeceğiz PlayStation 2!

Dünya'nın en çok oynanan oyun konsollarından biri olan PS2 miadını dolduruyor.
Dünya'nın en çok oynanan oyun konsollarından biri olan PS2 miadını dolduruyor.
Dünya'nın en çok oynanan oyun konsollarından biri olan PS2 miadını dolduruyor.
Dünya’nın en çok oynanan oyun konsollarından biri olan PS2 miadını dolduruyor.

Sony, PlayStation 2’nin Japonya dağtımını durdurdu. İşte haberin detayları:

Sony Computer Entertainment’in ürettiği 2. konsol olan PlayStation 2, 2000 yılında piyasaya sunulmuştu. Çıktığı dönemde oyun konsolları eskisi kadar rağbet görmüyordu. O dönemde Nintendo’nun Nitendo 64 konsolu halen oynanıyordu. Microsoft’un Xbox’ının “x”i bile ortalarda değildi. PlayStation 2, birçok eve girmeye başladığında oyun oynamanın şekli de değişecekti.

2000 yılını takiben, PlayStation 2’nin 2 farklı versiyonu piyasaya sürüldü. İlk imal edilen konsollar şişman ve ağır cihazlardı. Sonrasında 2004 yılında ise daha ince ve daha hafif bir sürümü piyasaya sunuldu. PS3’ün 2006 yılında çıkmasının ardından, 2007 yılında ince sürümünün donanımında birkaç değişiklik yapıldı. Fiyatı biraz daha aşağı çekildi. Ancak PlayStation 2 halen üretilmeye ve satılmaya devam ediyordu.

Sony’nin açıklamasına göre PlayStation 2, ilk çıktığı günden bu yana 150 Milyon adet sattı. Geniş yelpazesinde 10.000 farklı oyunu bulunuyordu. Son zamanlarda PS2’ye çıkan oyunlarda gözle görülür bir azalma yaşandı. Genelde spor serilerinin(FIFA, NBA vb.) yenilenmiş versiyonları çıkmaya devam ediyor.

Sony’nin 28 Aralık tarihinde yaptığı açıklamaya göre cihazın Japonya’ya olan dağıtımı durduruldu. Geçtiğimiz yıllarda dünya çapına olan dağıtımında azalma yaşanmıştı. Sony’nin en fazla kazanç sağladığı Japonya pazarı da böylece kapanmış oldu. Oyun firmalarının açıklamasına göre bir süre daha PS2 oyunlarını raflarda göreceğiz. Ama yüksek ihtimalle 3 yıl içerisinde PS2 oyunlarının üretimi de duracaktır.

PlayStation 2, dünyanın birçok bölgesinde halen stoklarda  bulunuyor. Gelecek yıllarda K. Amerika ve Avrupa pazarı için de benzer bir haber çıkacaktır.