Anasayfa Haber Karel’e “Design Turkey Endüstriyel Tasarım” Ödülü

Karel’e “Design Turkey Endüstriyel Tasarım” Ödülü

Karel'e "Design Turkey Endüstriyel Tasarım" Ödülü

İletişim teknolojisinde Türkiye’nin lider firmalardan Karel’e özel ödül!

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun işbirliğiyle TURQUALITY Programı kapsamında düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” sahiplerini buldu. İletişim teknolojisinde Türkiye’nin lider firmalardan Karel, IPV10 ve IPV50 santralleri ile “İyi Tasarım Ödülü”ne layık görülerek sektörün öne çıkan şirketleri arasında yer aldı.

2 Ocak 2011; İletişim teknolojisi konusunda lider firmalardan Karel, TURQUALITY Programı kapsamında bu sene T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkısıyla 3.’sü gerçekleştirilen “Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri” organizasyonunda, bir kez daha ödüle layık görüldü. Uluslararası isimlerden oluşan jüri, 400’e yakın endüstriyel tasarım ürünü arasından Karel’in IPV10 ve IPV50 santrallerine “İyi Tasarım Ödülü” verdi.

Türkiye’de tasarım algısının yaygınlaştırılması ve uluslararası pazarlarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımların ödüllenmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Kuruluşu tarafından düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” etkinliği 30 Kasım 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

TURQUALITY Programı ve Design Turkey

Dünyanın ilk devlet destekli ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY, Türkiye’nin rekabet avantajlarını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan tüm ürün gruplarına sahip firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlamak suretiyle uluslararası pazarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmesini sağlamaya çalışıyor.

Karel’in tekrardan 2 ödüle birden layık görüldüğü, TURQUALITY kapsamında düzenlenen Design Turkey ise, Türkiye’de kullanıcıların ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandırmayı amaçlayan bir tasarım değerlendirme sistemi olarak 3 yıldır düzenlenen bir etkinlik.