Anasayfa Haber Yılbaşı Gecesi Paris’te Apple Store’a Silahlı Saldırı!

Yılbaşı Gecesi Paris’te Apple Store’a Silahlı Saldırı!

Paris, Apple Store'da yaşanan silahlı soygun şaşkınlıkla karşılandı.
Paris, Apple Store'da yaşanan silahlı soygun şaşkınlıkla karşılandı.
Paris, Apple Store'da yaşanan silahlı soygun şaşkınlıkla karşılandı.
Paris, Apple Store’da yaşanan silahlı soygun şaşkınlıkla karşılandı.

Paris’te bulunan Apple Store’a yapılan silahlı saldırı sonucunda 1.25 Milyon Dolarlık elektronik ürün çalındı.

Fransa, Paris’te Opera binasının arkasında bulunan Apple Store, yılbaşı gecesi silahlı soyguna uğradı. Dört maskeli adam, akşam 9 sularında servis kapısından dükkana giriş yaptı. Silahlar ile çalışanları tehdit ettikten sonra bodrumda bulunan depoya girdiler.

Burada kutulara yerleştirdikleri iPod, iPhone ve iPad ürünlerini dışarıya taşıdıktan sonra bindikleri kamyonet ile ortadan kayboldular. Yapılan inceleme sonrasında dükkandan 1.25 Milyon Dolarlık ürünün çalındığı belirlendi.

Bu Fransa’da yaşanan ilk büyük Apple Store soygunu olarak kayıtlara geçti. Olayla ilgili araştırmalarda bulunan Uluslararası Ticaret Birliği Polisi Christophe Crepin, suçluları her yerde aradıklarını belirtti. Crepin “Suçlular dükkandan neyi çalmaları gerektiğini çok iyi biliyorlardı” dedi. İçerden yardım alınma ihtimaline karşın çalışanlar da bir bir sorguya alındı.

Paris’deki yetkiler kadar Apple firması da oldukça şaşkın. 2011 yılından beri Apple üzerinden yaşanan suç oranı büyük ölçüde artış gösterdi. Daha önce sitemize de taşıdığımız haberde, New York’taki artan suç oranının en büyük sebebi Apple ürünleri olduğu gösterilmişti. Kasım ayında da New York JFK Hava Limanı’nda 1.5 Milyon Dolar değerinde iPad Mini çalınmıştı.

Anlaşılan Apple, teknoloji dünyası dışında suç dünyası tarafından da yakından takip ediliyor.