Anasayfa Haber Curiosity’nin Çektiği Taş Fotoğrafları Şaşırttı!

Curiosity’nin Çektiği Taş Fotoğrafları Şaşırttı!

Curiosity'nin çektiği bu fotoğraftaki dikkat çeken parlak taş, forumlarda Mars Çiçeği olarak yorumlandı.
Curiosity'nin çektiği bu fotoğraftaki dikkat çeken parlak taş, forumlarda Mars Çiçeği olarak yorumlandı.
Curiosity'nin çektiği bu fotoğraftaki dikkat çeken parlak taş, forumlarda Mars Çiçeği olarak yorumlandı.
Curiosity’nin çektiği bu fotoğraftaki dikkat çeken parlak taş, forumlarda Mars Çiçeği olarak yorumlandı.

Kızıl Gezegende’ki yalnız yolculuğuna devam eden Curiosity’nin çektiği fotoğraflardaki detaylar ilgi topladı.

2.5 Milyar Dolar’a malolan ve 5 Ağustos tarihinde Mars yüzeyine inen Curiosity gezgininin çektiği yeni fotoğraflar yayınlandı. İlk fotoğraf internet forumlarında bir sürü tartışma konusu açılmasına sebebiyet verdi. Fotoğrafın sol alt köşesinde bulunan parlak taş, forum takipçileri tarafından çiçeğe benzetildi.

19 Aralık’ta alınan fotoğraf, Curiosity’nin robotik kolundaki kameradan çekildi. NASA, parlak ve şekilli taşın, alt kısımdaki başka bir taşın parçası olduğunu söyledi. Daha önce yüzeyde bulunan parlak cisimler, bilim dünyasını şaşkınlığa uğratmıştı. Sonradan bu cisimlerin Curiosity’i bırakan gemiden kaynaklandığı anlaşıldı. NASA, bu tarz fotoğraflara artık daha temkinli yaklaşıyor.

Curiosity'nin panoramik fotoğrafındaki taşlar yılana benzetildi.
Curiosity’nin panoramik fotoğrafındaki taşlar yılana benzetildi.

NASA’nın paylaştığı diğer fotoğraf ise Curiosity’nin çektiği yeni bir panaroma. Mars gezgini şu anda, Gale Krater’indeki Yellow Knife Bay – Sarı Bıçak Körfezi bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede çektiği panoramik fotoğrafa yansıyan taşlar NASA çalışanları tarafından dikkatle incelendi.

Yılan Nehri olarak adlandırılan taşlar için California Teknoloji Enstitüsü’nden John GrotzingerTüm parçalar birer birer yerine oturuyor. Birbirine enlemesine kesen taşların oldukça enteresan bir görünümü var” dedi.

2 yıllık görevinin başında olan Curiosity, iniş yaptığı Gale Krater’inden çıkmak için yönünü değiştirdi. Glenelg adı verilen Mars tepesine çıkabilmesi için 5 Kmlik bir yol alması gerekiyor. NASA çalışanları Sarı Bıçak Körfezi’nde birkaç taş testi daha yapmak istiyorlar.

Curiostiy’nin çektiği ve çiçek olarak yorumlanan taşın yüksek çözünürlüklü versiyonuna bakmak için linkimize tıklayabilirsiniz.