Anasayfa Haber ABBYY’den Windows 8 için OCR Uygulaması

ABBYY’den Windows 8 için OCR Uygulaması

FineReader Touch'ı Windows Mağaza'da bulabilirsiniz..

ABBYY FineReader Touch, Belgelerin ve Metinlerin Kolayca Dönüştürülüp Paylaşılabilmesi için Basit bir Yöntem Sunuyor 

Belge tanıma, veri yakalama ve dilbilim teknolojileri ve hizmetleri alanında lider yazılım sağlayıcı ABBYY, Microsoft® Windows® 8’in dokunmatik kullanıcı arayüzü için özel tasarlanmış yenilikçi bir karakter tanıma (OCR) uygulaması olan FineReader® Touch’ı kullanıma sundu. ABBYY FineReader Touch, kullanıcıların taranmış belgeleri Microsoft Word, TXT ve daha pek çok farklı metin formatına kolayca dönüştürebilmesini sağlayan bulut bilişim tabanlı ABBY OCR hizmeti aracılığıyla metin tanıma ve belge dönüştürme seçenekleri sunuyor. Yeni işletim sistemini ve bu sistemin dokunmatik aygıtlar için yeni tasarlanmış arayüzünü destekleyen ilk OCR uygulamalarından biri olan ABBYY FineReader Touch’ı Windows Store‘dan indirebilirsiniz.

Windows 8’in resmi lansmanıyla beraber, ABBYY FineReader Touch, Microsoft’un bu yeni işletim sistemiyle çalışan tüm aygıtlarla uyumlu bir hale gelmiş olacak. Kullanıcılar, algılanan belge görüntülerini Dropbox®, Evernote®, Google Drive™ ve Microsoft SkyDrive™ gibi bulut depolama sistemlerine kolayca aktarabilir veya elde ettikleri belgeleri tablet veya bilgisayarlarının yerel sabit sürücüsünde depolayabilir.

FineReader Touch'ı Windows Mağaza'da bulabilirsiniz..
FineReader Touch’ı Windows Mağaza’da bulabilirsiniz..

ABBYY FineReader Touch, belgelerini uygun formatlarda kaydetmeye veya dijital hale getirmeye ihtiyaç duyan profesyonel kullanıcılar ya da raporlar ve araştırma dokümanları hazırlayan öğrenciler ve bilim insanları için oldukça faydalı bir yardımcı. Bulut tabanlı bir OCR hizmeti olan ABBYY FineReader Online ile entegre olan bu uygulama, aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 42 dilde tek dilli ve çok dilli metin tanıma özelliğini destekliyor. Yazılım, farklı biçimlendirme unsurlarını (başlıklar, madde imleri ve numaralı listeler, sütunlar, tablolar ve görseller gibi) ve belge düzenlerini doğru bir şekilde yeniden oluşturabilme özelliği sayesinde kullanıcıların pek çok belge türünü doğru bir şekilde işleyebilmesine imkân tanıyor.

ABBYY FineReader Ürün Müdürü Sergey Popov, “Bu uygulamayı geliştirirken odaklandığımız temel nokta basitlik ve kullanım kolaylığıydı. Sonuçta ortaya çıkardığımız ürün, bulut bilişim tabanlı bir hizmetin tüm avantajlarını sunuyor. Tüm temel veri işleme faaliyetleri Microsoft Windows Azure® üzerinde gerçekleştirildiğinden bilgisayar kaynaklarını çok fazla tüketmiyor” dedi.

Tüm dünyadaki Windows aygıt kullanıcılarının, stratejik iş ortakları tarafından geliştirilen bu yeni bulut tabanlı OCR uygulamasından faydalanabileceğini belirten Microsoft Rusya Genişleme Birimi Başkanı Mikhail Chernomordikov ise, “ABBYY FineReader Touch’ın özel olarak geliştirildiği yeni Windows arayüzü, belgelerle kolayca ve konforlu bir şekilde çalışılabilmesini sağlıyor. Windows Azure platformu ise, belgelere kolay erişimin yanı sıra güçlü ve hızlı işleme kapasiteleri sunuyor” dedi.

ABBYY FineReader Touch’ı Windows Store‘dan ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz. Uygulamanın sunduğu “kullandığın kadar öde” ücretlendirme sistemi, kullanıcıların sadece işledikleri gerçek sayfa sayısı kadar ücret ödemesini sağlayarak maliyetlerden tasarruf etmelerini mümkün kılıyor. Ayrıca her kayıtlı kullanıcı, 20 sayfa ücretsiz dönüştürme bonusu kazanıyor.

ABBYY FineReader Hakkında

ABBYY FineReader, belge tarama ve dönüştürme için kullanılan bir OCR uygulamaları ailesidir. Belgelerin elle yeniden yazılmasına karşı zaman kazandıran bir alternatif sunan FineReader, aralarında kitapların, dergi makalelerinin, tabloların ve hatta faks belgelerinin de bulunduğu hemen her tür basılı belgenin dijital formata aktarılmasında yüksek kaliteli sonuçlar verir. Yazılım, 20 yılı aşan geliştirilme süreci boyunca rakipsiz doğruluk seviyesi ile ün yapmış ve sektörün önde gelen yayıncıları ve test laboratuvarları tarafından 150’den fazla ödüle layık görülmüştür. ABBYY FineReader şu an itibariyle 189’a kadar* dilde metin algılamayı desteklemekte olup benzersiz ADRT® teknolojisi bir belgenin birçok sayfasına yayılan mantıksal yapının yeniden oluşturulmasını mümkün kılmaktadır. ABBYY FineReader ürünleri arasında FineReader Professional Edition masaüstü uygulaması, ağ üzerinden çalışılan ortamlar için FineReader Corporate Edition, bulut tabanlı FineReader Online hizmeti ve şimdi de ABBYY FineReader Touch uygulaması yer almaktadır.**FineReader hakkında daha fazla bilgi almak için http://www.abbyy.com.tr/products/document_conversion/finereader/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABBYY – Microsoft İş Ortaklığı

ABBYY uzun yıllardan beri Microsoft ile iş ortaklığı ve işbirliği yapmakta olup Microsoft ortaklık programlarının aktif bir üyesi olmuştur. ABBYY FineReader Online hizmeti, Microsoft tarafından düzenlenen uluslararası “Your Business – Your Fame” yarışmasında 2012 yılında ”En İyi OCR Hizmeti” ödülünü kazanmıştır.  ABBYY ayrıca “Windows Azure Rusya İş Ortağı 2012” kategorisinde de Microsoft İş Ortağı Ödülü’nü kazanmıştır. 2011 yılından beri, ABBYY yazılım geliştirme kitlerinin (SDK) yeni sürümleri, Microsoft Windows Azure platformunu destekleyerek platformun hem yazılım geliştiricilere hem de müşterilerine yeni fırsatlar sunmasına ve üretkenlikleri ile maliyet tasarruflarını artırabilmelerine yardımcı olmuştur.

*Desteklenen metin tanıma dillerinin sayısı ABBYY FineReader sürümüne göre değişebilir.

** Microsoft® Windows® 8’in klasik arayüzü ABBYY FineReader 11 Professional Edition ve FineReader 11 Corporate Edition tarafından desteklenmektedir.