Anasayfa Haber Kodak Patentleri Paylaşıldı

Kodak Patentleri Paylaşıldı

Batan Kodak’ın malları alıcılarını buldu. İşte Kodak’ın 1100 patentini kapışan teknoloji devleri ve bu patentlere ödedikleri miktar…

Kodak
Kodak

Kodak’ın iflasının parçası olarak satışları devam ediyor. Şirketin isim hakları JK Imaging’e kameraler için verilirken, yazıcı kısmı tamamen kapandı. Esas değerli ve stratejik olan patentler ise Microsoft, Apple, Google, Adobe, Facebook, HTC, Research in Motion gibi firmalar tarafından satın alınıyor.

Patent savaşlarının önemli olduğu günümüzde Kodak’ın icat ettiği teknolojilerin yeni sahipleri, bu patentlerle çakışan teknolojiler için rakiplerine patent davaları açabilir, bu tür davalardan kendilerini koruyabilir ya da anlaşma yoluyla gelir elde edebilirler. Patentlerin satışından Kodak’ın beklentisi 2 milyar doların üzerinde olsa da son fiyat 527 milyon dolar civarında kaldı.

Bu patent satışlarının hukuki olarak onaylanması zaman alacak. Ancak onay işlemi tamamlandığında 1100 kadar önemli patent yeni sahiplerinin cephaneliğinde yerlerini alacak. Bu patentler arasında en önemlileri dijital görüntü yakalama yazılım ve teknolojisini kapsıyor. Bir diğer patent grubu fotoğraf depolama teknolojilerini içeriyor.