Anasayfa Haber ABD’nin Siber General’inden İran Açıklaması

ABD’nin Siber General’inden İran Açıklaması

Siber savaş
Siber savaş

Siber güçlerin başında bulunan Amerikan Hava Kuvvetleri General’i, İran’ın artan siber saldırı ve savunma yetenekleri üzerine açıklama yaptı…

Siber savaş
Siber savaş

İran yıllardır Amerika’nın hedefi, direkt askeri bir saldırı olmamasına karşın siber savaş tüm hızıyla sürüyor. iran’ın nükleer programını sabote etmek isteyen Amerika virüsler ile stratejik tesisleri hedef almayı sürdürüyor.

General William Shelton, ABD’nin siber operasyonlarından sorumlu isim ve yaptığı açıklama durumun geldiği noktayı özetliyor. 2010’daki İran’ın Natanz uranyum işleme tesisine yapılan Stuxnet saldırısından sonra işlerin değiştiğini belirtiyor. Yoğun siber saldırı altında kalan İran’ın hızla savunmalarını ve saldırı yeteneklerini arttırdığını kaydeden Shelton, Amerikan siber askerlerinin dahil olduğu ABD Hava Kuvvetleri’ne yaptığı konuşmada basına da bu konuda bilgi verdi.

İran’ın artan savunma yetenekleriyle 2012 yılında gelişmiş olarak geri dönen Stuxnet’e karşı iyi bir savunma yaptığını kaydeden Shelton, gelecek yıllarda ABD için potansiyel tehlikenin büyüyeceğini belirtti.

General’in verdiği önemli bilgiler arasında ABD siber güçlerinin 6000 kişi gücünde olduğu ve önümüzdeki bir yıl boyunca buna 1000 kişi daha ekleneceği yer aldı. Bu askerler bilgisayar başında ABD’nin internetini düşman güçlerine karşı koruyor ve istihbarat topluyor, hack saldırıları ile askeri operasyonları destekliyor.