Anasayfa Haber Lenovo Chromebook Kervanına Katılıyor

Lenovo Chromebook Kervanına Katılıyor

Lenovo, öğrenciler için hazırladığı Chromebook'u Şubat ayı içerisinde pazara sokacak.
Lenovo, öğrenciler için hazırladığı Chromebook'u Şubat ayı içerisinde pazara sokacak.
Lenovo, öğrenciler için hazırladığı Chromebook'u Şubat ayı içerisinde pazara sokacak.
Lenovo, öğrenciler için hazırladığı Chromebook’u Şubat ayı içerisinde pazara sokacak.

Samsung ve Acer’in ardından Lenovo da öğrenci dostu Chromebook ile piyasaya girmeye hazırlanıyor.

Google’ın bulut-tabanlı Chrome işletim sistemi ile çalışan Chromebook ailesine bir yenisi ekleniyor. Daha önce Samsung ve Acer tarafından da piyasaya sürülen cihazın bir benzeri için Lenovo kolları sıvadı.

Lenovo, yeni cihazda Thinkpad X131’in tasarım ve donanım özelliklerini kullanacak. Elbette güncel değişikliklere ayak uydurmak için bazı yenilikler gelecektir. Çin menşeili firmanın Thinkpad X131e adını verdiği Chromebook, okullarda kullanılmak üzere öğrencilere yönelik bir arabirim ile hazırlanıyor.

X131’in özelliklerinin bir kısmına sahip olacak cihazın teknik özellikleri aşağı yukarı belli oldu. 11.6-inçlik parlama yapmayan 1366×768 çözünürlükte bir ekranı bulunacak. İşlemci hızı açıklanmasa da Intel’in ürünlerinden biri kullanılacağı kesin. Önceki modelde Intel Celeron 877 işlemci kullanıldığı için Chromebook’ta daha yüksek bir parça kullanılacaktır.

2GB RAM’i bulunacak cihazın, 3 USB çıkışı mevcut. Ayrıca WiFi desteğiyle beraber VGA ve HDMI çıkışları da destekleyecek. İşletim sistemi yukarıda da bahsettiğimiz gibi Google’ın Chrome yazılımını kullanacak. Okullarda kullanılması amaçlanan cihazın batarya ömrünün 6 ila 8 saat arası olması bekleniyor. Ayrıca okullara yönelik yazılım ve uygulamarı da rahatlıkla destekleyecek.

Şubat ayında piyasaya sunulması beklenen Lenovo X131e’nin 429 Dolar etiket fiyatıyla satılacağı belirtildi.