Anasayfa Haber Garanti Bankası, Yeni Cep Şubesi Uygulamalarını Yayına Aldı!

Garanti Bankası, Yeni Cep Şubesi Uygulamalarını Yayına Aldı!

Garanti Bankası, servis tasarım ve kullanıcı deneyimi uzmanı Fjord ile beraber geliştirilen Cep Şubesi uygulamalarını yayına aldı!

Garanti Bankası, servis tasarım ve kullanıcı deneyimi uzmanı Fjord ile beraber geliştirilen Cep Şubesi uygulamalarını yayına aldı!

Türkiye’de hızlı şekilde yükselen akıllı telefon kullanımına paralel olarak, Garanti Bankası servis tasarım ve kullanıcı deneyimi uzmanı Fjord işbirliği ile iOS ve Android cihazlarda Cep Şubesi’ni devreye aldı. İşbirliğiyle ortaya çıkan uygulamalarla beraber, akıllı telefon kullanıcıları hareket halindeyken de tüm finansal işlemlerini gerçekleştirebilecek, hesaplarını kontrol edebilecek, finansal durumlarını görüntüleyebilecek, kısaca anlık olarak tüm bankacılık işlemlerini hızlı şekilde gerçekleştirebilecek.
Dijital bankacılıkta sektöre öncülük eden Garanti Bankası’nın, kullanıcı deneyimi ve servis tasarımında dünyanın önde gelen uzmanlarından Fjord ile yaptığı işbirliği sonucunda ortaya çıkan uygulamalar, Garanti Bankası’nın kanalları arasındaki kesintisiz ve benzer kullanıcı deneyimiyle öne çıkıyor. Kullanıcılar tarafından yoğun rağbet gören uygulamalarla beraber mobildeki pazar paylarında da yükselişler görüldü. Garanti Bankası’nın sene başında %30 olan 3. çeyrek itibariyle pazar payı müşteri adedinde %39’a; işlem hacminde ise %41’e yükseldi.
Garanti Bankası Şubesiz Bankacılık Birim Müdürü Deniz Güven “Akıllı telefonların özelliklerinin sürekli gelişmesiyle beraber mobil cihazların hayatımızdaki yeri artıyor. Yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki mobil artık kullanıcılarımızın hayatındaki ilk ekran. Yola çıkmadan trafiği kontrol etmek, çektiğimiz fotoğrafları paylaşmak, gündemi takip etmek, yemek sipariş vermek için artık farklı kanallar kullanmak yerine hepsini mobilden gerçekleştirebiliyoruz. Biz de kullanıcılarımızın bu alışkanlıklarına paralel olarak tüm finansal işlemlerini yapabilecekleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir uygulama geliştirelim istedik. Bu projede iş ortağımız olan Fjord, kullanıcı deneyimindeki uzmanlığı ve yaratıcı yaklaşımıyla tam olarak aklımızdaki uygulamaları hayata geçirmemizi sağladı. Beraber geliştirdiğimiz vizyonla, önemi gittikçe artan bu kanalda önümüzdeki dönemde de iddialı projelere imza atacağız.”dedi.
Fjord İstanbul Ofisi Genel Müdürü Iñaki Amate ise görüşlerini şöyle ifade etti: “Mobil teknoloji son dönemde Türkiye pazarını inanılmaz bir hızla değiştiriyor, bunu görebiliyoruz. Biz de son projemizle kullanıcıyı tasarımın merkezinde tutan yaklaşımı kullanarak Garanti’nin mobil bankacılıktaki gerçek potansiyelini ortaya çıkarmasını sağladık. Sonuçlar rakamlarla ortada… Esas hedefimiz mobil hizmetler sektörü canlandırmanın ötesine geçerek Türkiye’de kullanıcıların finansal işlemlerini daha iyi yönetmelerini sağlamak ve bu değişime önayak olmaktır.”
iOS ve Android uygulama mağazalarında bulunan, kişisel finans yönetimi yapılabilmesini sağlayan Cep Şubesi uygulamasının renkli veri grafikleri ile kullanıcılar hesap geçmişini görüntüleyebiliyor, para transferi ve ödeme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor ve yatırım fırsatlarını öğrenebiliyorlar. Yeni mobil bankacılık deneyimi tüm cihazlarda kusursuzca çalışırken, kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.
*TBB (Türkiye Bankalar Birliği) 3. Çeyrek Raporuna göre.