Anasayfa Haber Nvidia Kendi Tablet ve Telefonunu Yapacak

Nvidia Kendi Tablet ve Telefonunu Yapacak

Nvidia
Nvidia'nın mobil pazara gireceği yönünde söylentiler dolaşıyor.
Nvidia’nın mobil pazara gireceği yönünde söylentiler dolaşıyor.

Firmanın açıklamasına göre tablet ve telefon referansları üzerinde çalışılıyor.

Nvidia’nın telefon ve tablet tasarımları yaptığına dair yeni bir söylendi ortaya çıktı. Bu cihazların referansları çoktan firmalara gönderilmeye başlandı bile. Tahmini olarak 2013’ün ortasında çıkması planlanan cihazların teknik özellikleri hakkında herhangi bir detay yok.

Mobil pazarına yeni bir giriş yapacak firmanın, ortaklarına güvendiği düşünülüyor. Çinli firmalardan gelen ucuz cihazlar yerine kendi ürünlerinin ön plana çıkarılmasını istiyorlar. Birçok firma kendi dükkanlarında bu tarz ucuz tablet ve telefon satıyor. Eğer Nvidia istediği desteği alabilirse orta-sınıf müşteriler için yeni cihazlarını peşi sıra piyasaya sürebilir. Nvidia’nın bu hamleyi bir deneme olarak mı yaptığı yoksa geleceğe yönelik ciddi bir plan mı olduğu konusunda yeterli bilgi yok.

Tegra tasarımlarıyla ön plana çıkabilecek tablet ve telefonlar, firmanın elektronik pazarındaki ismini daha fazla kalıcı yapacaktır. Nvidia, geçtiğimiz yıl Kai platformu projesi ile tablet pazarındaki ilk çalışmalarına başlamıştı. Ancak bu proje tüketiciler tarafından ilgi çekici bulunmamıştı.

Nvidia’nın yeni cihazlarının 7-inç ve 10-inç boyutlarında olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Computex fuarına yetiştirilmek üzere Mayıs ya da Haziran gibi ilk tanıtımları yapılabilir.