Anasayfa Haber InMoov – Kendi robotunuzu yapın

InMoov – Kendi robotunuzu yapın

InMoovÜç boyutlu baskı teknolojisinin gelişmesiyle yetenekli insanlar tarafından geliştirilen benzersiz tasarımlar sıkça ortaya çıkmakta. Bu yetenekli insanlardan biri de Gael Langevin – Fransız heykeltıraş ve model üreticisi. Geçen sene çok zaman harcayarak InMoov isimli animatronik insansı robotu üretmeyi başardı. InMoov projesi herkese açık. Bu da demek ki, eğer robotik teknolojisine ilginiz varsa ve gerekli bilgilere sahipseniz, 3D projelerin bulunduğu Thingiverse.com sitesinde bulunan standart bileşenler listesini ve robot parçacıkların çizimlerini kullanarak bu robotu kendiniz de yapabilirsiniz.

Gael Langevin, InMoov robotun yapımına robotun en karmaşık kısmı olan ellerinden başladığını söylüyor. Sonra ise gövdesi ve kafası yapılmış. Proje halen bitmiş değil ve çalışmalar devam ediyor. Bu da bize gelecekte bu robotun iki ayağına da kavuşabileceğini ve bağımsız yürüyebileceği ümidini veriyor. İnternette robotlarla ilgili birçok ilginç ve orijinal 3D-projeler bulunabilir. Fakat gerçek boyuttaki Android robotun projesi benzersiz.

Boyutu daha küçük olan birçok robot projesini gerçekleştirmek için yeterince büyük miktarda para harcamanız gerektiğini düşündüğümüzde, iki kolu olan ve kollarındaki parmaklarını bireysel yönetme imkânı veren InMoov robot projesini gerçekleştirmek için, üç boyutlu yazıcıyı hesaba katmazsak, yaklaşık olarak 900 dolar gayet makul bir fiyat. Projeyi gerçekleştirmek için birçok robot bileşeninin önceden indirilip üç boyutlu yazıcıda basılması gerekecek. Ayrıca alınması gerekenler: iki tane mikroişlemci kontrol kartı Arduino Uno, 12 servomotor MG995 / HK2598, 8 servomotor Hitec HS805BB, şarj cihazı, 44 A/h kapasiteli ve 6V akü. Esnek naylon iplikler, renkli teller ve bağlantı elemanları gibi ufak tefek şeyler de unutulmamalı.

InMoov robotu programlamak için Gael Langevin Serialterm, MyRobotLab ve Arduino programlama dili gibi anımsatıcı programlama dillerinin kombinasyonunu kullanmış. Şimdiye kadar bu robot için yapılan bütün yazılım çalışmalarına projenin internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu bilgi herkese açık. Ayrıca, kendi InMoov robotunu yapmak isteyenler projeye katkıda bulunabilirler.