Anasayfa Haber ZTE İki Yeni Telefonu Görücüye Çıkarmaya Hazırlanıyor

ZTE İki Yeni Telefonu Görücüye Çıkarmaya Hazırlanıyor

ZTE, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi'nde ikiyeni telefon tanıtacak.
ZTE, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi'nde ikiyeni telefon tanıtacak.
ZTE, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi'nde ikiyeni telefon tanıtacak.
ZTE, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi’nde ikiyeni telefon tanıtacak.

ZTE’nin Firefox İşletim sistemli telefonu ve 5.7-inç tablet telefonu yakında kullanıcıyla tanışacak.

Mobile World Congress – Dünya Mobil Kongresi yaklaşırken, firmalar ellerindeki ürünleri peşi sıra piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu dev etkinlik öncesinde elektronik devleri, dikkat çeken telefonları hakkında daha fazla detayı paylaşmak ve ilgi toplamak için yarışıyor. Yeni bir haber ZTE cephesinden geldi. Firmanın MWC etkinliği için takipçilerine gönderdiği davetiyede, iki yeni telefonun duyurulacağı açıklandı.

Life is Grand – Hayat Büyüktür sloganıyla yola çıkan iki telefon da dikkat çekici. İlki ZTE’nin 5.7-inç ekrana sahip tablet telefonu Grand Memo. Bu telefon hakkındaki ilk bilgiler geçtiğimiz günlerde Hong Kong’da gerçekleştirilen bir etkinlik sırasında paylaşılmıştı.

Grand Memo’da dört-çekirdekli 1.7GHz Snapdragon S4 Pro işlemci var. Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemi ile çalışan telefon 1280×720 çözünürlük sağlıyor. Telefonun dikkat çeken özelliği ise arkasında 13 Megapiksellik bir kamerasının olması. Bu özelliklere rağmen 8mm ince yapısıyla görenleri şaşırtıyor.

Diğer telefon ise Firefox İşletim Sistemi yüklü ZTE Mozilla. İnternet tarayıcıları arasında sıkı takipçileri olan Mozilla, geçtiğimiz yıl yaz aylarında yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. HTML5 tabanlı işletim sisteminin 2013 yılı içerisinde pazara sunulacağı eklenmişti. Kullanıcılar eylül ayı içerisinde ilk defa Firefox işletim sistemi ile tanışma imkanına ulaştı. Ancak piyasaya sürülecek ilk telefon ZTE Mozilla olacak.

Ne yazık ki ZTE’nin daha önce duyurduğu Blade 8 hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Windows Phone 8 işletim sistemine sahip, 5.9-inçlik tablet telefon halen geliştirilme sürecinde. Firma bu modelin 2013’in ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini söylemişti. Ancak bu model için bir erteleme gelebilir.