Anasayfa Haber Samsung Ubuntu Severleri Üzdü

Samsung Ubuntu Severleri Üzdü

Ubuntu, Samsung'un yein laptoplarında çalışmadı.
Ubuntu, Samsung'un yein laptoplarında çalışmadı.
Ubuntu, Samsung'un yein laptoplarında çalışmadı.
Ubuntu, Samsung’un yein laptoplarında çalışmadı.

Samsung’un yeni nesil laptoplarının Ubuntu işletim sistemini kaldıramadığı ortaya çıktı.

İnternet üzerindeki blog ve forumlarda açılan yeni bir konu Ubuntu takipçilerinin sinirlerini bozdu. Yeni nesil Samsung laptoplarına Ubuntu işletim sistemini yüklemek isteyen kullanıcılar şaşırdı. Çünkü belirli Samsung laptoplar işletim sistemini yürütemeyerek kapandı.

Sorunun Samsung’un 300E5C, NP700Z5C, NP700Z7C ve 530U3C serisini etkilediği ortaya çıktı. Güney Koreli elektronik devi konu hakkında bir açıklama yapmadı. Kullanıcılar Ubuntu 12 USB anahtarı ile işletim sistemini yüklemek istediklerinde laptoplarının bozulduğunu keşfetti. Hatta bazı laptopların anakartları tamir edilemez biçimde bozuldu.

Manuel olarak açma-kapama tuşuna basılmasına rağmen laptopların açılmadığı belirtildi. Sorunun ne olduğuna dair sadece fikir yürütülüyor. En dikkat çeken önerme ise Samsung donanımının bu işletim sistemini desteklemediği yönünde. Bunun Tümleşik Genişletilebilir Yazılım Arayüzü – Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) kaynaklı bir sorun olduğu düşünülüyor.

Kullanıcılar UEFI üzerinden aynı Windows 8 gibi USB bağlantıdan işletim sistemi kurmaya çalıştıkları için sorunun ortaya çıktığı belirtiliyor. Ubuntu geliştiricilerinden Steve Langasek kullanıcıların UEFI üzerinden işletim sistemini kurmaya çalışmamalarını açıkladı. Şimdilik Ubuntu’nun en son sürümünü klasik yolla yani BIOS üzerinden yüklenmesi gerektiğini söyledi.

Samsung konu hakkında açıklama yapmazken, Ubuntu geliştiricileri durumu düzeltmek için çalışmalara devam ediyor.