Anasayfa Haber Google “Dünya’yı Değiştirebilecek” Genç Bilim Adamlarını Arıyor

Google “Dünya’yı Değiştirebilecek” Genç Bilim Adamlarını Arıyor

Google Science Fair 2013 - Google Bilim Fuarı 2013
Google Science Fair 2013 - Google Bilim Fuarı 2013
Google Science Fair 2013 - Google Bilim Fuarı 2013
Google Science Fair 2013 – Google Bilim Fuarı 2013

Dünya’ı değiştirmek ve ödül olarak hem para, hem tatil, hem de Google’da çalışmak sizin elinizde! Google Science Fair 2013’e siz de başvurabilirsiniz: İşte detaylar…

Google’da nasıl çalışırım? Diye hayal kuran bir gençseniz işte size fırsat: Google şirketi Google Science Fair 2013 isimli bilim yarışmasına başvuruların kabul etmeye başladığını bildirdi. 13-18 yaş arası gençler arasındaki her isteyen katılabilir. Yarışmada yer almak isteyenler en geç 30 Nisana kadar şirketin sitesinde kayıt olup “dünyayı değiştirebilecek” projelerini sunmaları gerek.

Yarışmanın kurallarına göre yarışmacılar zor bir deneyi gerçekleştirdikten sonra hepsini not alıp, sonucu çıkarmaları gerek. Bireysel ya da grup projeleri İngilizce, Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Korece, Çince, Japonca ya da İbranice kabul edilecek.

Amerika’dan, Asya-Pasifik bölgesinden, Avrupa’dan, Orta Doğu’dan ve Afrikadan 90 finalist, Haziran 2013’te belli olacak. İleride 90 finalistten en iyi 15 proje yapımcısı çalışmalarını Google’ın merkez ofisinde sunma şansını bulacak. Kazananları Nobel ödüllü bilim adamlarından oluşan jüri seçecek.

Yarışmanın galibi 50 bin dolar, Galapagos Adalarına seyahat ve Google ile çalışma fırsatını yakalayacak. Yarışmanın ikincisi 25 bin dolar, üçüncü ise 10 bin dolar kazanacak. “Bilim gelişimine ciddi katkıda bulunabilecek” projenin yapımcısı 50 bin dolar kazanacak. Bununla kalmıyor, Scientific American dergisi özel bir hediye hazırladı. Bu hediyeyi almak için projenizin bir insanın veya grup insanların hayatları üzerinde ciddi bir etki yaratması gerekecek.

Yarışma üçüncü kez düzenleniyor. 2011 ve 2012 yıllarında yarışmaya 100 ülkeden fazla binlerce genç katıldı. Jüriye su temizleme teknolojileri, kanseri ilk aşamalarda tespit edebilen cihazlar, bilgisayar programlamada yenilikler içeren projeler sunuldu ve büyük beğeni topladı. Siz de Dünya’y değiştirebilecek bir projeye sahipseniz Google Science Fair 2013‘e katılabilirsiniz.