Anasayfa Haber Huawei’den Afrika’ya Özel Windows Telefon!

Huawei’den Afrika’ya Özel Windows Telefon!

huawei-4afrika

Akıllı telefon pazarında yer edinmeye çalışan Microsoft ve Huawei, yakında Afrika’ya çıkarma yapacak.

Akıllı telefon üreten firmalar birbiri ardına Windows Phone 8 işletim sistemli modelleri piyasaya sürmeye devam ediyorlar. Ancak halen dünyanın büyük bir kısmında, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde satılabilecek fiyatlara sahip WP 8 telefon üreten pek olmadı. Ne var ki Huawei’nin WP 8 telefon pazarına girmesiyle bu durum değişecek gibi görünüyor.

Huawei uzun yıllar başka markalara üretim yaptıktan sonra, bir süredir kendi markasını dünya pazarlarında kabul ettirme çabasına girişmişti. Sorun şu ki ne kadar büyük bir firma olursanız olun, marka yaratmak ve kabul ettirmek hiç kolay bir iş değildir, özellikle de rekabetin yoğun, rakiplerin aşırı güçlü oldukları elektronik sektöründe! İşte Huawei bu sebepten dolayı dikkatini sadece pazarda belli bir doyma noktasına ulaşılmış olan gelişmiş ülkelere değil, teknoloji konusunda açlık çeken gelişmekte olan ülkelere de yöneltmiş.

Huawei tarafından yakın zamanda piyasaya sürülen Ascend W1, halen üretilmekte olan en ucuz WP 8 telefon olma özelliğini taşıyor. Bu telefonun ülkemize gelip gelmeyeceği pek belli değil, ancak Huawei’nin bu model üzerine çok daha farklı planları var. Microsoft ile ortak bir çalışma yapan Huawei, Ascend W1’in daha da ucuzlatılmış özel bir modelini, 4Afrika adıyla çeşitli Afrika ülkelerinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Mısır, Güney Afrika Cumhuriyeti, Angola, Fas, Kenya, Nijerya ve Fildişi Sahili olmak üzere 7 Afrika ülkesini hedef seçen Huawei, Ascend W1 modelinden yola çıkarak geliştirdiği 4Afrika adlı telefonu yaklaşık 150 USD fiyat etiketiyle yakında satışa sunacak. 4 inçlik bir ekrana, 1.2 GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemciye ve 4 GB hafızaya sahip olan 4Afrika, özel enerji tasarruf yazılımı sayesinde 420 saatlik bekleme süresi sunuyor. Microsoft ile ortak çalışan Huawei, bu telefonun Afrika pazarına yönelik olarak geliştirilecek bir dizi yeni nesil cihazdan ilki olduğunu vurguluyor. Bu cihazlar kıtadaki düşük gelir seviyesine sahip halkın teknolojik ihtiyaçlarını ucuz ancak modern ürünlerle karşılamalarını sağlayacak.