Anasayfa Oyun Elder Scrolls Online Rehberi – Bölüm 2

Elder Scrolls Online Rehberi – Bölüm 2

Elder Scrolls Online’da karşımıza çıkacak önemli yol ayrımları arasında ittifak seçimleri var. Aldmeri, Daggerfall ve Ebonheart adlı bu ittifaklar Tamriel’in geleceğini belirleyecek.

Imperial City’de yaşanan büyük ve esrarengiz bir patlamadan sonra Tamriel toprakları zor duruma düştü. Molag Bal ise bu durumdan faydalanmak için Tamriel’e tekrar savaş açtı. Büyük bir kaosun yaşandığı bu diyarda tek düşmanınız Molag Bal değil. Diğer ittifaklar da Tamriel’i ele geçirebilmek uğruna sizinle mücadele edecek.

Birçok ilmin kaybolduğu, yaşamların son bulduğu ve en kötüsü de Tamriel’i tamamen kaybetme tehlikesi ittifakların oluşmasını tetikleyen şey oldu. Bu tehlikenin getirdiği sadece yıkım değildi. Yeni fırsatlar da her geçen gün kendisini gün ışığına çıkarıyordu.

Aldmeri Dominion, Daggerfal Covenant ve Ebonheart Pact

Elder Scrolls Online’daki ittifakların her biri farklı yetenek ve özelliklere sahip olmasının yanın da, farklı hedeflere de sahipler. Bunun yarattığı ortamda da, bu ittifakların birbirlerine olan düşmanlığını pekiştirmesi beklendik bir şey oluyor. Bu ittifakların bünyesinde düşmanlarınıza karşı savaşabilmek için oyunda herhangi bir ırkı seçerek başlayabilirsiniz. Bunda size yardımcı olacak dosya konumuzda, ırkların oluşturduğu bu ittifakların hedeflerini ve özelliklerine yer vereceğiz.

Aldmeri Hakimiyeti (Aldmeri Dominion)

Altmer, Bosmer ve Khajiit ırklarının yaptığı ittifaklarla meydana gelen bir oluşumdur. Aldmeri Donimion’ın oluşturulmasındaki sebepler arasında Cyrodill’de gerçekleşen son olayların yanı sıra, antik paktlara bir cevap vermekistemeleri gösterilebilir. Ayrıca, en genç ittifak olma özelliğine de sahip bu ittifakın lideri son dönemlerde kendilerinden sıkça bahsettiren Altmer ırkı. Öncelikli hedefleri, başta Molag Bal’ı yok etmek ve sonrasında da Imperial City’nin kontrolünü tamamen devaralmak.

Aldmeri Dominion’ın ittifakında bulunan 3 ırk bir toprak bütünlüğü oluşturmuş durumda değiller. Zira, ittifak içerisinde yer alan ırklar, kendi vatanlarını da korumak peşindeler.

İttifak Üyeleri

Altmer(High Elfler): Aldmeri Dominion’ın lideri olma özelliğine sahip olan Altmer ırkı, ittifakın stratejisinin ve vizyonunun oluşturulmasında söz sahibi konumunda ve imparatorluğun eski zamanlarda yaptığını düşündükleri zulmü durdurmak için kontrolü devralmışlar.

Bosmer: Bu ırkın bir diğer adı Orman Elfleri(Wood Elf)’dir. Aldmeri Dominion’ın oluşumunda önemli bir yere sahiptirler, ama politik konulara karışmazlar. İttifak içerisinde zor görevleri bulunan bu ırk, kabilelerine karşı yapılan her tür saldırıyı geri çevirmek zorundalar. Ormanlarla barışık yaşamaları, onlar için büyük bir avantaj sağlıyor.

Khajiit: Aldmeri Dominion’ın ana saldırı kıtasını oluşturan Khajiit ırkının ittifaka katılma sebeplerinden biri, Knahaten adlı kötü bir tıbbi salgına karşı Altmer ırkının onları korumasıdır. Böylece kabileden pek çok Khajiit’in hayatı kurtulmuş. Altmeri ırkının oluşturduğu ittifakta belki de, Khajiit’ler, Bosmer’den en sadık ırk olarak gösterilebilir. Ama o salgından kurtulmaları, onları daha kötü bir sona yaklaştırıyor gibi görünse de, bu davranışı asil olarak kabul eden Khajiit’ler, Dominion için savaşacaklar.

Liderleri: Queen Ayrenn

İttifak Bölgeleri: Alinor, Elsweyr ve Valenwood

Daggerfall Covenant (Daggerfall Antlaşması)

Breton, Ork ve Redguard’lardan oluşan Daggerfall Covenant, Wayrest’te kuruldu ve liderleri Breton ırkından Büyük Kral Emeric oldu. Barışçıl hedefleri olan bu ittifak, Tamriel’deki refah ve barışı tekrar oluşturmak ve bunu sağlamak için de İkinci İmparatorluğu kurmak istiyor. İttifakın oluşumu ise, Kral Emeric’in evlilik töreni sırasında Wayrest’e yapılan bir saldırıya dayanıyor.

İttifak Üyeleri

Breton: Daggerfall Covenant’ın en karizmatik ırkı olan Bretonlar, politika ve ticarette çok iyi olmalarının yanı sıra, büyü kullanmada üstün bir yeteneğe sahipler. Elementleri ve çevresel öğeleri kullanmak Breton ırkı için hafife alınmayacak bir yetenek değil.

Orklar: Kral Emeric’in vaadleri ile ittifaka dahil olan onurlu Orklar, Breton ırkının sadakatini kazandıktan sonra, düşmanlara karşı büyük mücadelelerde yer alacaklar. Bu yetenekleri, savaşçı yapılarından geliyor ve Orklar’ın küçümsenmeyecek bir silah ustalığı vardır. Ayrıca, demircilikte de çok iyidirler.

Redguard: Koyu tenli ve ağır görünümlü bu ırk, çöllerden, kayıp kıta Yokuda’dan ileride ne olacağını bilmedikleri Tamriel’e göçmüşler. Redguard’lar, ittifak içerisinde güçlü bir konuma sahipler ve ileride Tamriel’i şekillendirecek bir yapıya sahipler.

Liderleri: Büyük Kral Emeric

İttifak Bölgeleri: High Rock ve Hammerfall

Ebonheart Pact (Ebonheart Paktı)

Nord, Dunmer(Dark Elfler) ve Argonian’lardan oluşan bu ittifak, oluşturulmuş çok ilginç bir gruplaşmadır. Zira, Nord’lar, Dunmer’lar ve Argonian’ların eski düşman oldukları bilinir. Nord’lar ve Dunmer’ların uzun yıllar süren savaşı ve Argonian’ların Dunmer ırkı tarafından yüzyıllarca esir tutulması gibi örnekler düşman olduklarına kanıt olarak gösterilebilir. Ortadaki büyük tehlikenin farkında olan bu ırkların, bu sebeple buluştuğu tahmin ediliyor. Tamriel’in kuzey ve doğusunda parçaları olan bu ittifakta ırkların birbirlerine saldırması için bir neden yok. Zira, hepsi çok büyük topraklara sahipler. İkinci Akaviri İstilası’nı birlikte püskürtmeleri bu ırkların birleşme sebeplerinden biri olarak kabul edilebilir. Liderleri ise bir Nord’dur; Ozan Kral Jorunn.

İttifak Üyeleri

Nord: İttifakın liderleri konumundadırlar. Kollarındaki büyük gücün farkında olan Nord’lar, sert, güçlü ve çok öfkelidirler. Düşmanlarının gözünde korku salmalarının nedeni doğuştan savaşçı olarak doğmalarıdır.

Dunmer(Dark Elfler): Pek çok zaman Nord’lar ve Akaviri’ler tarafından işgal edilen toprakalara, Morrowind’e sahip olan Dunmer ırkı, tarih boyunca savaş içerisinde olduğu için bu onlara avantaj sağlamış ve güçlü savaşçılar hâline getirmiş. Büyü konusundaki usta yetenekleri ve akılları, büyücü seçimlerini olmlu şekilde etkilemektedir.

Argonian: Gizlenme, hançer ve büyüleyici diğer yetenekleri onları hayata tutunduran şey oldu. Vurkaç taktiklerine çok alışık olan bu ırk, ittifakta izci ve süvari olarak görev alıyor. Yine de bu durum, onların ezici bir kuvvet oluşturamamasına etken değil.

Liderleri: Ozan Kral Jorunn.

İttifak Bölgeleri: Skyrim, Morrowind, Black Marsh

Sonuçta bu ırk ve ittifaklardan birini seçeceksiniz

Elder Scrolls Online çıkışını yaptığı vakit siz de oyunu satın alanlardan olursanız, bu ırk ve ittfaklardan birini seçmek zorunda kalacaksınız. Bu kararınızda aceleci davranmamanız ve doğru seçimi yapabilmeniz için sizlere sunduğumuz bu dosya konusunda, ırk ve ittifak konusunda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Oyundaki seçimlerinizi tekrar tazeleyecek olan bu konuyu okumanızın sizin için bir artı olacağını unutmayın.

Elder Scrolls Online dosya konularımız burada sonlanmıyor. Oyunla ilgili, rehber niteliğindeki daha fazla dosya konusunu sizlere sunmaya devam edeceğiz.