Anasayfa Haber Yeni Xbox İnternetsiz Çalışmayacak mı?

Yeni Xbox İnternetsiz Çalışmayacak mı?

Konsol savaşları devam ediyor.
Konsol savaşları devam ediyor.

xbox-ps

Microsoft’un yeni nesil oyun konsoluyla ilgili söylentilere her geçen gün yenileri ekleniyor.

Oyun konsolları pazarında belirsizlik sürüyor, Microsoft ve Sony tarafından çıkarılacak olan yeni nesil konsolların ne zaman duyurulacağı hakkında pek fazla bilgi yok. Sony’nin yeni Playstation 4 konsolunu Şubat ayı bitmeden basına tanıtacağı yolundaki görüşler gittikçe ağırlık kazanmaya başladı. Microsoft’un ise yeni Xbox konsolunu ancak sonbahar aylarında piyasaya süreceği fısıldanıyor.

Microsoft hakkında sızan son söylentiler bundan ibaret değil, firmanın yeni Xbox konsoluyla ilgili iki yeni söylenti daha var. Bu söylentiler maalesef pek iç açıcı türden sayılmazlar ve eğer gerçek çıkarlarsa, sonuçlar Microsoft için bir felakete bile dönüşebilir. Söylentilerden ilki, yeni Xbox’ın çalışmak için kesintisiz bir internet bağlantısına ihtiyaç duyacağı yönünde! Bu habere göre yeni Xbox düğmesine basıldığı andan itibaren internete bağlı olarak çalışacak ve eğer bağlantı olmazsa kesinlikle oyun çalıştırmayacak!

İkinci söylentinin de bundan aşağı kalır yanı yok. Buna göre Microsoft yeni konsolunda tamamen farklı bir yazılım aktivasyon sistemine yer verecek. Bu sistemde yazılım aktivasyon kodları doğrudan oyun içine gömülecek ve oyunlar sadece satın alan kişinin konsolunda çalıştırılabilecek. Eski bir oyunu satmanız ya da oynaması için bir arkadaşınıza vermeniz söz konusu olmayacak.

Doğrusu her ki söylenti de bize doğrudan Ubisoft’un başından geçenleri hatırlattı! Daha önce başka firmalar tarafından da denenen, ancak teknik yetersizlik yüzünden rahatlıkla aşılabilen bu koruma önlemleri, geçtiğimiz yıllarda Ubisoft tarafından bir kez daha uygulamaya konmuştu. Ubisoft oyunlarını çalıştırabilmek için devamlı internete bağlı olmanız gerekiyordu. Ubisoft ilk başlarda bu yeni sistemden ödün vermeye yanaşmamış, ancak tüketicilerin çığ gibi büyüyen tepkisi yüzünden 2012 yılı bitmeden uygulamaya son vermek zorunda kalmıştı.

Eğer bu söylentiler gerçek çıkarsa Microsoft’un tüketiciden ne gibi bir tepki alacağını tahmin etmek çok güç. Defalarca denenmiş ve oyuncuları çıldırtmaktan başka bir işe yaramamış olan devamlı internet bağlantısı zorunluluğu, yeni konsolun potansiyel müşterilerinin büyük kısmını daha baştan farklı seçeneklere yöneltecektir, ona şüphe yok. Bunun en önemli sebebi de internet altyapısının henüz dünyanın büyük bir kısmında devamlı çalışacak kapasitede olmamasıdır. Olası yeni aktivasyon kodu sistemi ise, sadece ikinci el pazarını öldürmek ve binlerce kişiyi işsiz bırakmakla kalmayacak, insanların oyun diskini alıp bir arkadaşlarını ziyarete gitmelerini bile imkansız hale getirecektir. Eğer Microsoft yeni konsoluna bu tür engeller koyar ve Sony’nin konsolu bu tür sıkıntılar taşımadan piyasaya çıkarsa, sonucun ne olacağını tahmin etmek için kahin olmak gerekmez!