Anasayfa Haber Bush Ailesi de Hacklendi!

Bush Ailesi de Hacklendi!

Bush Sr & Jr

Bush ailesine ait olan e-posta adresi FBI ile uzun yıllardır “oyun oynayan” kişi tarafından hacklendi.

Bush ailesinin bazı üyelerine ait olan e-posta adresleri bilinmeyen bir kişi tarafından çökertildi. Bu e-postalar arasında iki eski başkanın ve Bush ailesinin üyelerinin e-postaları da bulunuyor. Bilinmeyen şahsın eline onlarca fotoğraf, özel mektup, telefon numaraları ve adresler geçti. Çalınan mektuplar ve fotoğraflar AOL üzerindeki bir hesapta yayınlandı. Korsanın eline geçen e-mektuplar ve fotoğraflar 2009-2012 yıllar arasına ait. Çalınan fotoğraflar arasında baba George Bush’un geçen sene Houston hastahanesindeki fotoğrafları, oğul George Bush’un kız kardeşine gönderdiği resim yaparken çektirdiği fotoğraflar gibi fotolar bulunuyor.

Mektuplar arasında ise oğul George Bush’un spor spikeri Jim Nantz ile yaptığı yazışmalar bulunuyor. Mektupların biri Fox News kanalında çalışan siyaset bilimci Brit Hume tarafından Amerika’nın 41. başkanının 79 yaşındaki arkadaşı Willard Hemingway’ye yazılmış. Mektupta seçimlerin hayal kırıklığı yarattığını, ama umut ışığının hala olduğunundan bahsediliyor. Mektup 9 Kasım 2012’de gönderilmiş.

Bunun da ötesinde, mektuplardan baba George Bush’un Aralık ayı sonunda sağlığının çok kötü olduğu anlaşılıyor. Öyle ki aile, olabilecek cenaze nedeniyle toplantı bile yapmış. Bu mektuplar “Baba ile bu konu kesinlikle konuşulmayacak!” başlığı altında gönderilmiş. Oğul George Bush belki de acele ettiğini, ama olabilecek kötü sonuç gözardı edilmemesi gerektiğini ve belki de Amerika Birleşik Devletleri’nin 41. başkanının kalitesini öven konuşma üzerinde düşünülmesi gerektiğini yazmış.

Çalınan bütün  belgelerin üzerinde Guccifer işareti var. Büyük ihtimalle hırsızın internetteki takma adı bu. Hırsızın eline geçen belgelere göre sadece  Bush ailesine değil, ama ailenin yakın arkadaşlarına da ait olan 6 tane e-posta adresi saldırıya uğradığı anlaşılıyor. ABD Gizli Servisi olayı araştırmaya başladı. The Smoking Gun sitesindeki bilgilere göre bu hackerın FBI tarafından uzun zamandır arandığı anlaşılıyor. Hırsız yüzlerce hesabın içeriğine ulaştığını da gizlemiyor. Araştırmanın başlamasıyla ilgili olarak endişeli olup olmadığı sorusuna ise, bunun uzun yıllardır FBI ile oynadığı oyunun bir parçası olacağı cevabnıı verdi.