Anasayfa Haber Blackberry Z10 Samsung Galaxy S3 İşlemcisi Kullanıyor!

Blackberry Z10 Samsung Galaxy S3 İşlemcisi Kullanıyor!

RIM Blackberry Z10
RIM Blackberry Z10

Blackberry’nin yapımcısı RIM, yeni Z10 akıllı cep telefonunda Samsung’un başarılı modeli Galaxy S3 ile aynı işlemciyi ve yongaları kullanacak. İşte detaylar…

RIM Blackberry Z10
RIM Blackberry Z10

RIM Blackberry markasını Z10 modeli ile yeniden ayağa kaldırmak için çalışıyor. Samsung’un meşhur Galaxy S3 modelinde kullanılan yongaları tercih eden Kanadalı firma bununla kalmayarak bellekleri direkt Samsung’dan satın alacak.

Qualcomm’un çift çekirdekli 1.5GHz Snapdragon S4 işlemcisini, MSM8960 SoC’i (System on Chip), WCD9310 ses kontrol yongasını, PM8921 güç kontrol yongasını, RTR8600 GSMC, CDMA ve LTE alıcılarını kullanacak. Samsung’dan 2GB DDR2 SDRAM ve 16 GB MLC NAND Flash bellek ile tamamlanan sistem, donanım özellikleri açısından Samsung Galaxy S3’e çok yakın olacak.

Blackberry Z10’da ST Microelectronics, Texas Instruments, RF Micro Devices, Avago’dan yongalar da kullanılacak. Kapasitif dokunmatik ekran için Synaptics ‘in dokunmatik ekran kontrol yongası tercih ediliyor. Sonuçta RIM, Blackberry Z10 ile yeniden güçlü bir çıkış yakalamak için en iyi bileşenleri bir araya getirmeye çalışıyor.