Anasayfa Haber IBM’in Akıllı Teknolojileri Artık KOBİ’lere de Uygun

IBM’in Akıllı Teknolojileri Artık KOBİ’lere de Uygun

ibm_power_systems_family

IBM, Watson’un da temelinde bulunan POWER7+ işlemcilerini KOBİ’lere ve gelişmekte olan pazarlardaki kurumlara daha uygun maliyetle sunmaya başladığını duyurdu.

Yeni IBM duyuruları arasında bulut bilişimin benimsemesini kolaylaştıran daha hesaplı ve daha küçük boyuttaki yeni PureSystems seçenekleri ve güvenli özel depolama bulutları kurulmasına olanak sağlayan yeni Storage Systems SmartCloud depolama çözümleri de yer alıyor.

IBM, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) ve gelişen pazarlardaki kurumlara büyük veri ve bulut bilgi işlem gibi en son trendlerden faydalanmaları için bu teknolojileri daha kullanılabilir kılan fırsatlar sunacağını duyurdu. Sekiz yeni Power Systems, üç yeni PureSystems modeli ve yeni Storage Systems ürünlerini duyuran IBM, bulut hizmetlerini hızla oluşturmalarını ve yüksek miktarlardaki verileri analiz etmelerini kolaylaştırıyor ve daha uygun maliyetli hale getiriyor.

Pazara sunulan POWER7+ işlemcilere dayalı yeni giriş seviyesi ve orta kademe Power Systems ürünleri uygun maliyetli olmasıyla öne çıkıyor. IBM’in sektör lideri analitik yazılımı için optimize edilmiş olan sistemler IBM’in çığır açan Watson sistemlerinin temelini oluşturan sektör lideri büyük veri analitiği yazılımlarını ve POWER işlemcilerini kullanıyor.

Bugüne kadar KOBİ’lerin birçoğu donanım ürün tabanlı sistemleri tasarlamak ve sürdürülebilir kılmak için şart olan beceri ve uzmanlıklara sahip olmadıkları için büyük veri ve özel bulut çözümleri benimseme konusunda çekimser bir tutum takındılar. Son girişimler, IBM ürünlerinin pazardaki erişim alanını genişletirken kuruluşların bu teknolojileri benimseme sürecinde karşı karşıya kaldığı bu tip sorunları aşmalarına da yardımcı oluyor.

“IBM olarak yeni sistemleri ve teknolojileri duyurarak bir kez daha BT’nin geleceğini yeniden şekillendiren iki kilometre taşını- büyük veri ve bulut bilişimi -kullanmaya başlamak için ileri düzeyde BT becerilerine sahip olmak zorunda olunmadığını kanıtlıyoruz” diye konuşan IBM Türk Sistemler ve Teknoloji Grubu Ülke Müdürü Gürol Çolak ekliyor: “Eskiden  büyük veriler ve bulut sadece büyük kurumların erişebildiği teknolojilerdi. Fakat maliyetleri düşürerek ve karmaşıklık ortamını azaltarak, IBM’in pazar lideri teknolojisinin herkesin kullanımına açılmasını ve yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Her ölçekten ve tüm pazarlardan müşterilerin bu yeni nesil bilgi işlemi benimsemesine yardımcı oluyoruz. Türkiye gibi KOBİ’lerin ağırlıklı olduğu pazarlarda kurumların teknolojiyi benimseyerek gerek rekabet avantajı gerekse de ekonomik büyümelerini sağlamaları için yeni bir dönem başlatacaktır.

Büyük veriler ve Bulut bilişim için uyarlanmış yeni sistemler

IBM’in yeni duyuruları, büyük verinin benimsenmesinin önünde yatan iki engeli (yüksek maliyetli veri işleme süreçlerini ve bu verileri anlamlandırarak daha iyi karar verme mekanizmaları yaratmayı) ortadan kaldırıyor. IBM POWER7+ mikro işlemci teknolojisi, bunu başlangıç düzeyi ve orta ölçekli sistemler için de kullanılabilir kılarak yapıyor. Büyük veri ve bulut iş yükleri için kilit unsurlar olan bellek ve sanallaştırmanın, POWER işlemcilerinin içerisinde yerleşik olarak yer alması nedeniyle IBM POWER işlemcileri ve x86 donanımına kıyasla, büyük veriler ve bulut teknolojisi için daha iyi bir platform sunuyor.

PureSystems yenilikleri büyük veri ve bulut kullanımını basitleştiriyor

Her gün 2,5 exabayt boyutunda veri üretildiği öngörülürken her ölçekten ve her sektörden kuruluşlar, verileri analiz etmek ve müşteri gereksinimlerini daha iyi karşılamak için daha basit ve daha uygun maliyetli yollar aramak zorunda kalıyorlar. IDC’ye göre 2010 yılında 3.2 milyar dolar olan büyük veri teknolojileri ve hizmetleri pazarı 2015 yılında 16.9 milyar dolara ulaşacak. Kısa süre önce gerçekleştirilen bir IBM anketine katılan yöneticilerin neredeyse dörtte üçü şirketlerinin kurumlarında bulutu denediklerini, benimsediklerini veya büyük ölçüde uygulamaya başladıklarını belirtiyordu. Yüzde 90’ı ise gelecek üç yıl içerisinde bulutu kullanmaya geçeceklerine inanıyor. Öte yandan, yüksek talebe karşın, her tip pazardaki ve her ölçekteki çoğu şirket bunu benimsemek için gerekli becerilere sahip değil.

IBM, müşterilerin bu zorlukla mücadele etmelerine yardımcı olmak için geçtiğimiz yıl tanıttığı PureSystems Application System ürününün yeni ve düşük maliyetli versiyonunu piyasaya çıkardı.

IBM bulut depolamayı kolaylaştırıyor

Kuruluşlar verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve fazlasıyla ihtiyaç duyulan depolama kapasitesine hızla erişebilmek için bulut ve sanallaştırma teknolojilerini kolaylıkla benimseyecekleri bir yol ararken, IBM yeni Storage Systems ürünlerini de piyasaya sunmaya başlıyor. IBM, bu ihtiyaçları karşılamak için yeni Depolama Sistemleri ve SmartCloud depolama çözümleri sunuyor.

IBM’in esnek ödeme secenekleri artık Türkiye’de

IBM’in yakın zamanda Türkiye’de de duyurduğu esnek ödeme seçenekleri, finansal kredibilitesi uygun olarak belirlenen müşterilerin BT yatırımlarını hızlandırırken, nakitlerini elde tutma ve toplam sahip olma maliyetini düşük tutmalarına da yardımcı oluyor. Esnek ödeme seçenekleri, yeni duyurulan IBM PureSystems, Power Systems ve Systems Storage teknolojilerini kullanıma alma aşamasında yardımcı oluyor. IBM’in esnek ödeme seçenekleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için www.ibm.com/financing/ adresini ziyaret edebilirsiniz.