Anasayfa Haber Intel Media’dan Farklı Bir İnternet Televizyonu Geliyor!

Intel Media’dan Farklı Bir İnternet Televizyonu Geliyor!

Intel Media'dan Intel TV geliyor
Intel Media'dan Intel TV geliyor

İşlemci devi Intel’in yeni kolu Intel Media, internet üzerinden Streaming yayın alacak yepyeni bir İnternet TV ürünü geliştiriyor. İşte bütün endüstriyi kapsayan çalışmanın detayları…

Intel Media'dan Intel TV geliyor
Intel Media’dan Intel TV geliyor

Intel Media’nın Başkan Yardımcısı Erik Huggers, Intel’in televizyon işine girdiğini doğruladı. İnternet üzerinden çalışacak yeni bir televizyon platformu üzerinde çalışan şirket, Apple, Netflix, Google ve BBC’den aldığı yetenekli bir kadro ile çalışıyor. Henüz piyasada internet televizyonu platformunda beklenen devrimi kimsenin yapamadığını yapacaklarını belirtti. Intel ile ilişkili yeni bir marka olan Intel Media altında çıkartılacak olan donanım ücretli televizyon kanallarını, isteğe bağlı video hizmetlerini, yayın devlerinin kanallarını, internet video kaynaklarını, kısacası bütün televizyon endüstrisini tek bir yerde sunmayı amaçlıyor.

Bu Set Top Box formatındaki ürün 2013 yılı içerisinde piyasaya sunulacak. Huggers’a göre bu platform iyi bir başlangıç yapacak ancak gerçekten Intel Media’nın bütün planları önümüzdeki yıllarda hizmeti devamlı geliştirerek, ekosistem oluşturarak gerçeğe dönüştürülecek. Ürünün üzerinde bir de kamera bulunacak…

Evet ürün üzerinde kamera bulunacak. Amacı karşıdaki kullanıcıyı algılayarak doğru kitleye doğru reklamı göstermek olacak. Televizyon reklamcılığında devrim yaratmayı amaçlayan bu nokta tüketicilerin oturma odalarının mahremiyetine ne kadar dokunacak? İşte bu konuda soru işaretleri var. Huggers bu özelliğin aile koruması gibi bir işlevi olacağını ve ailedeki genç çocukların kendilerine uygun kanalları izlemesinin sağlanabileceğini de belirtiyor.

Peki Intel Media’nın internet televizyonu platformu neleri barındırıyor? Donanımdan yazılıma her şeyi tek bir paket ve tek bir platforma yerleştiriyor. Yongalardan yazılım standartlarına her şey endüstri standartlarını belirleyecek şekilde tasarlanıyor. Öte yandan içerik için tüketicilere ücretli hizmetlerin ve ücretsiz hizmetlerin tamamını kapsayan seçenekler sunuluyor, paket servislerin içerisinden de seçme ve ücretli kanalları çok daha ucuza seyretme imkanı sunuluyor. Eksisi, belirttiğimiz gibi kamerayı evlere sokmak ve reklamlara maruz kalmak. Tüketicilerin şüpheyle karşılayacağı kamera-reklam ilişkisi haricinde durumu değerlendirdiğimizde görüyoruz ki Intel’in gücünü televizyon standartlarını belirlemede kullanması, uzun vadede internet televizyonunu geliştirecektir.