Anasayfa Haber Intel’in Setüstü TV Kutusundaki Kamera Korkutuyor

Intel’in Setüstü TV Kutusundaki Kamera Korkutuyor

Intel'de çalışan Büyük Birader yoksa bizi izlemek mi istiyor?
Intel'de çalışan Büyük Birader yoksa bizi izlemek mi istiyor?
Intel'de çalışan Büyük Birader yoksa bizi izlemek mi istiyor?
Intel’de çalışan Büyük Birader yoksa bizi izlemek mi istiyor?

Donanım devinin Intel TV adıyla pazara sunacağı setüstü TV kutusu üzerinde bulunan kamera, kullanıcıları korkutuyor.

Intel’in bu sene içerisinde pazara sunacağı TV kutusunda bulunan kamera kafaları karıştırıyor. Firmanın yüz tanıma teknolojisi olarak tanıttığı kamera, kullanıcıları gerçekten izliyor mu ?

Intel Media tarafından tanıtılan ürün Netflix, Apple, Google ve benzeri firmaların programlarını, TV üzerinden yayınlamaya yarıyor. Firmaların geniş bantlı yayınları alınarak Intel’in yazılımıyla TV’ye aktarılıyor. Intel TV, H.265 codec desteğiyle çalışıyor. Böylece düşük bant üzerinden kaliteli yayın alınabiliyor.

Setüstü kutunun dikkat çeken bir özelliği ise üzerinde kamerasının bulunması. Donanım, kullanıcının yüzünü tarayarak daha önce hangi programları izlediğini listeyerek seçenek sunmaya başlıyor. TV altındaki kamera denilince akla George Orwell’in unutulmaz 1984 adlı kitabı geliyor.

Distopik bir dünyada geçen 1984’de, toplumlar polis devletler tarafından bastırılmıştır. Kurallara göre yaşayan ve birer yürüyen ölüye çevrilen insanların tek eğlencesi TeleEkranlardır. Devletin programlarını izleyen insanların yüzleri bu televizyon benzeri aletin altında bulunan kamera ile taranır. Hepsinin ismi ve yeri bellidir. Şüphe uyandıracak tek bir mimik yapmak bile o kişinin hayatını tehlikeye sokar.

Bu hikayeyi düşününce, insan ister istemez korkuyor. Kimse evlerinde yüzlerini tarayacak ve gün boyunca ne yaptığını kaydedecek bir donanımı bulundurmak istemez. Ancak Intel’in açıklaması bu yazılımın sadece yüz tarama için geliştirildiği ve kayıt yapmadığı yönünde.