Anasayfa Makale Pratik Windows 8 Kurtarma Araçları

Windows 8 Kurtarma Araçları

Windows 8 Pro sürümünü satın alan dikkatsiz Avustralyalı kullanıcılar sıkıntı yaşadı.
Windows 8 Pro sürümünü satın alan dikkatsiz Avustralyalı kullanıcılar sıkıntı yaşadı.

Windows 8 yüklemenizi onarmaya ve yönetmeye yarayacak kurtarma araçlarını bir araya getirdik.

Windows 8 raflarda ve kullanıcılar tam anlamıyla Microsoft’un işletim sisteminin en son sürümü satın almak için akın ediyor. Herkesin zihninin arkasındaki büyük soru şu: Windows 8’i kurduktan sonra bir sorun yaşarsam ne yapacağım?

Şanslıyız ki bu konuda yazılım geliştiren bir firma var. EasyBCD yazılımını çoğunuzun bildiği firma, NeoSmart Technologies, bütün yönetim ve kurtarma araçlarını Windows 8 ile uyumlu hale getirmiş. Yazılımlar bu bağlamda yeni işletim sistemi ile sıkıca test edilmiş ve ihtiyaçları karşılamaya hazır. Yani sisteminizde bir sorun olduğunda aşağıda indirme bağlantılarını vereceğimiz NeoSmart yazılımları ile sisteminizi kolayca eski çalışır haline getirebileceksiniz.

EasyBCD

EasyBCD piyasadaki en popüler boot yönetimi uygulamalarından biri. Yakın zamanda piyasaya çıkan EasyBCD 2.2 ile tamamen kendinize özel Windows 8 boot profilleri yaratabilirsiniz. yazılım sayesinde kolayca Windows 7’nin yanına Windows 8 kurabiliyorsunuz ve bunu eski işletim sisteminin üstüne yazmadan yapabiliyorsunuz.  Ayrıca Windows 8 Bootloader’ının ve boot menüsünün çalışma şeklini de değiştirebiliyorsunuz.

Easy Recovery Essentials for Windows 8

SystemDiscs.com adresindeki Windows kurtarma ve onarma ISO’ları da güncellendi (ücretli) ve Windows 8 uyumlu hale getirildi. Çoğu bilgisayar artık kurtarma CD/DVD’si ile gelmiyor. Bu bağlamda bilgisayarınıza bir virüs girdiği zaman ya da bir güncelleme başarısız olduğu zaman sisteme elveda demek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu ISO dosyalarını USB belleğe ya da CD sürücüye yazarak sisteminizi tekrar çalışır hale getirmeniz mümkün. Yine bu kurtarma araçları ile çöken sisteminizdeki dosyaları kurtarmanız da mümkün. Tüm bunlara ek olarak CD ya da USB’den çalışan kurtarma diski ile webde gezinebilir, sabit diskinizi bölümleyebilir ya da Sistem Geri Yükleme’ye erişebilirsiniz.

iReboot

iReboot sayesinde standart işletim sistemi boot menüsünü pas geçerek doğrudan farklı işletim sistemleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Yazılım Windows 8 ile tamamen uyumlu.

 

 

Download: EasyBCD

Download: Windows 8 Kurtarma ISO’su (64 Bit – Ücretsiz)

Download: Windows 8 Kurtarma ISO’su (32 Bit – Ücretsiz)

 

Download: iReboot

 

ISO dosyalarını USB belleğe atmak için WiNToBootic kullanabilirsiniz.