Anasayfa Makale İncelemeler Canon PIXMA MX515 İncelemesi

Canon PIXMA MX515 İncelemesi

Canon PIXMA MX515
Canon PIXMA MX515

Canon PIXMA MX515 ufak bir ofisin tüm ihtiyaçlarını karşılayan kullanışlı bir yazıcı. İşte Technopat olarak PIXMA hakkında detaylı incelememiz…

[tab name=’Canon PIXMA MX515′]

Canon PIXMA MX515
Canon PIXMA MX515

Canon PIXMA MX515

Genellikle 100 TL seviyesindeki çoğu laser ya da mürekkep püskürtmeli yazıcı, nadiren birkaç sayfa çıktı almaya ihtiyacı olan kullanıcıların işini görebilecek kapasitededir. Ancak eğer evinizde ya da ofisinizde kullanmak üzere biraz daha yetenekli bir yazıcı arıyorsanız, seçim yaparken daha dikkatli olmanız gerekecektir. Yazıcıda bulmak istediğiniz özellikler nelerdir, bağlantı seçenekleri nelerdir, bunları dikkatle gözden geçirmek gereklidir.

Canon, Pixma MX515 modeliyle küçük çapta bir ofisin genel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir cihaz sunmayı amaçlamış. Günlük çalışma esnasında ihtiyaç duyulabilecek tüm işlevleri, cazip ve kullanımı kolay bir tasarımla birleştirmeyi amaçlamışlar. Bunda ne kadar başarılı oldukları ise bu incelemenin konusu olacak.

[/tab]

[tab name=’Tasarım’]

Canon PIXMA MX515
Canon PIXMA MX515

Tasarım

Canon, bu cihazda parlak piyano siyah yüzey kullanmış, ambalajdan ilk çıktığında çok göz alıcı görünse de, biraz zaman geçince temiz tutmanın imkansız olduğunu fark edeceksiniz. Ama zaten piyano siyah tasarımın genel hastalığı da bu. Biraz toz, biraz parmak izi derken, kısa sürede ışıltı kayboluyor.

Kasa tasarımı dar bir alanda, fazla yer kaplamadan çalışacak biçimde düşünülmüş. Baskı için kağıt yükleme çekmecesi ve basılı kağıt çıkışı, ön taraftaki gerektiğinde kapatılabilen bölümden yapılıyor. Mürekkep kartuşları da yine aynı taraftan yükleniyor. Cihazın üst kısmında bulunan kapakta ise fotokopi ya da faks çekimi için taranacak belgelerin yerleştirildiği bölüm var. Burası da kullanılmadığında kapatılan bir kapakla korunmuş. Tarama işlemi için üst kapağı kaldırıyorsunuz ve taranacak belgeleri tek tek yerleştiriyorsunuz. Ancak faks ve fotokopi işleri en üstteki kısımdan yapılıyor ve bu bölümden otomatik besleme yardımıyla 30 sayfaya kadar sıralı giriş yapmak mümkün.

Cihazın kontrol panelinde bir adet dokunmatik olmayan LCD ekran ve duruma göre yanıp sönen bir sıra tuş bulunuyor. Bir süre sonra kullanmaya alışılıyor ancak yine de biraz karmaşık bir arabirim tasarımı olmuş bu, keşke firmalar cep telefonlarına benzer bir arabirimi standart hale getirseler demeden edemiyor insan. Tek bir dokunmatik ekran üzerine tüm işlevleri koymak kullanıcıların işini hayli kolaylaştırabilirdi.

[/tab]

[tab name=’Donanım’]

Canon PIXMA MX515
Canon PIXMA MX515

Donanım

Canon Pixma MX515 modelinin ön plana çıkan özelliği, sunduğu geniş bağlantı özellikleri. Yazıcıyı Ethernet girişinden ofisteki kablolu ağa bağlayabilirsiniz, ya da doğrudan kablosuz ağa tanıtabilirsiniz. İki bağlantıyı bir arada kullanmak mümkün değil, ancak doğrusu buna pek ihtiyaç duyulacak bir durumla karşılaşacağınızı da sanmıyoruz. Bir kez tanımlanıp çalışır hale getirdikten sonra, ofisteki herhangi bir bilgisayar kablosuz ağ üzerinden yazıcıyı rahatça görüp kullanabiliyor.

Cihazın üzerindeki kart okuyucu ve USB girişi sayesinde, herhangi bir bilgisayarla bağlantı kurmadan da yazıcıyı kullanmak mümkün. Hafıza kartlarındaki dosyaları doğrudan bastırabiliyor, tarayıcıdan aldığınız verileri de doğrudan bir USB belleğe kaydedebiliyorsunuz. Bu sayede ortamda açık bir bilgisayar olmadan da yazıcıyla ilgili her türlü işi yapmak mümkün oluyor.

MX515 baskı için dört renkten oluşan hayli büyük kapasiteli kartuşlar kullanıyor. Alışılmış olduğu üzere siyah ayrı bir kartuş, diğer üç renk ise bileşik kartuşlar kullanıyor. Cihazın kağıt kapasitesi 100 adet olarak belirtilmiş. Kağıt besleme mekanizması genel olarak iyi çalışıyor, kullanım esnasında kağıt almakta zorlandığına ya da kağıt sıkışması problemine pek şahit olmadık. Aynı şekilde üst taraftaki faks-fotokopi tarama bölmesindeki kağıt sürücüsü de gelen olarak sorunsuz çalışıyor.

[/tab]

[tab name=’Performans’]

Canon PIXMA MX515
Canon PIXMA MX515

Performans

Pixma MX515 büyük ofislerde, yüksek miktarda baskı çıkarmaya müsait bir makine değil, bu iş için tasarlanmamış. Baskı hızı, seçilen baskı kalitesine bağlı olarak dakikada 2 ila 10 sayfa arasında değişebiliyor. Düşük kalite baskı yapar ve metin ağırlıklı çıktılar almak isterseniz dakikada 10 sayfa çıkış almak mümkün oluyor. Cihaz eğer istenirse çift taraflı baskı da yapabiliyor, yani kağıdın her iki tarafına çıkış alabilirsiniz, ancak tabii ki hız yarı yarıya düşüyor.

Baskı kalitesine gelince, Pixma MX515 bu alanda vasatın üzerinde bir performans sergiliyor diyebiliriz. Düşük kalite baskı yaptığınızda hız iyi olsa da, metin ağırlıklı belgelerde bile sonuçlar çok iyi olmayabiliyor. Öte yandan daha renkli ve desenli baskılar çıkarmak istediğinizde, baskı kalitesini en üst seviyeye ayarlasanız bile, sonuç her zaman çok başarılı olamıyor. Genel olarak renkli baskı kalitesinin çok yüksek olduğunu söylemek mümkün değil. MX515 baskı kalitesi açısından günlük çalışmada genel ihtiyaca cevap verebilecek bir yazıcı, fakat profesyonel grafik çalışmalara uygun değil.

[/tab]

[tab name=’Sonuç’]

Canon PIXMA MX515
Canon PIXMA MX515

Sonuç

Eğer küçük ölçekli bir ofisiniz varsa ve günlük iş yükünüzü hafifletecek, çok yönlü bir mürekkep püskürtmeli yazıcı arıyorsanız, Canon Pixma MX515 kötü bir seçenek sayılmaz. Piyasada bu sınıftan başka seçenekler de mevcut, sonuçta iş dönüp dolaşıp iyi bir fiyata bulup bulamayacağınıza bakıyor. Bu yazıyı yazdığımız esnada, internet üzerindeki çeşitli alışveriş sitelerinde 220 TL civarında fiyatlarla bulunabiliyordu, bu da çok fonksiyonlu bir yazıcı için fena sayılmaz. Ancak şunu da açıkça söyleyelim ki, daha iyi ve profesyonel baskı kalitesi istiyorsanız, biraz daha pahalı bir modeli almak isteyebilirsiniz.

[box type=’info]Technopat Notu: 4/5

Fiyat/Performans oranı gayet iyi!

[/box]

[/tab]

[end_tabset]