Anasayfa Haber TP-LINK Uyarıyor! Eski teknolojiye Yatırım Yapmayın

TP-LINK Uyarıyor! Eski teknolojiye Yatırım Yapmayın

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer
TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer

TP-LINK, tüketicileri network yatırımları konusunda uyarıyor. Eski teknolojilere, uyumsuz ürünlere karşı tüketicileri uyaran şirket, network yatırımlarında dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı…

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer
TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer

Network çözümlerinde dünya genelinde en fazla pazar payına sahip olan TP-LINK, tüketicilere bir dizi uyarıda bulundu. İnternet kullanımının yaygınlaşması ve birbirine bağlı cihazların artmasıyla birlikte artık evlerde de küçük ağların (network) oluşmaya başladığını bildiren TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, yapılan harcamaların boşa gitmemesi ve kesintisiz, hızlı erişim için tüketicilerin yatırım yaparken bazı noktalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Network yatırımlarında tüketicilerin öncelikle eski teknolojilerden uzak durması gerektiğini söyleyen Dinçer, “Örneğin kablosuz ürün seçerken hızına dikkat edilmeli, cihazın alt hız sınırı minimum 150Mbps ve gerçek 802.11n standardı destekli olmalı. Bu hızdan daha düşük hızlara sahip cihazlara yapılan yatırımlar beklenen performansı karşılayamayacaktır” dedi. Tablet bilgisayarlar, yeni nesil notebook ve PC’ler gibi cihazların 5GHz bağlantıyı desteklediğine dikkat çeken Dinçer, ev ve küçük ofislerde network oluştururken ya da var olan networkü geliştirirken seçilen ürünlerde 5GHz desteğinin de aranmasını tüketicilere önerdi. Böylece daha uzun vadeli ve daha hızlı bir network kurulacağını söyleyen Dinçer, “Kablosuz ürünlerde 5GHz desteğinin aranması yararlı olacaktır. Bu tüketicileri kısa vadede yeni bir masraftan korur” diye uyardı.

Yaygın kullanılan, güvenilir markalar tercih edilmeli

Network yatırımlarında tüketicilerin markaya da önem vermesi gerektiğinin altını çizen Dinçer, yaygın kullanımı olan, güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Marka tercih edilirken ürünlerin kalitesinin, arıza oranı gibi somut verilerle irdelenmesini öneren Dinçer, ayrıca fiyat/performans oranına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. “İyi bir marka, kaliteli bir ürün ama maliyeti çok yüksekse bu da tüketici için bir kayıp anlamına gelir. Yine iyi bir markanın eşdeğer bir ürününü, daha uygun fiyata bulabiliyorsa, tüketici tercihini bu yönde kullanmalı” diyen Dinçer, garanti süresinin önemli bir etken olduğunu söyleyip, daha uzun süre garanti veren ve garanti süresi sonrasında dahi ürünlerine ücretsiz destek vermeye devam eden firmaların ürünlerinin tercih edilmesinin altını çiziyor. Bu noktalara dikkat ederek yatırım yapan tüketicilerin hem daha hızlı ve düzgün bir iletişime sahip olacağını hem de yatırımlarını daha uzun vadeli kullanabileceğini belirten Dinçer, “Mutlu tüketicilerin oranı arttıkça pazarın da daha sağlıklı büyüyeceğine inanıyoruz. Ayrıca kaynaklar da boşa gitmemiş olacak” dedi.

TP-LINK-logo

TP-LINK  hakkında:

1996 yılında kurulan TP-LINK, ağ (network) ürünleri konusunda üretim yapan küresel bir şirkettir. 120 ülkede on milyonlarca kullanıcısı bulunan şirket, Modem,  Router, IP Kamera, Powerline Adaptörler, Print Serverlar, Medya Çeviriciler ve Ağ Adaptörleri ürün gruplarında, güçlü AR&GEefektif üretim ve katı kalite politikası ile ödüller kazanan ürünler sunmaya devam etmektedir.

Dünyada ve Türkiye’de bulunduğu alanda yüzde 35’in üzerinde bir pazar payı ile lider olan şirket, 2012 yılında cirosunu yüzde 60 artırarak 1.5 milyar doların üzerine çıkarmıştır. Ayrıntılı bilgi için: www.tp-link .com.tr