Anasayfa Haber Burger King’in Twitter Hesabı Hacklendi

Burger King’in Twitter Hesabı Hacklendi

Burger King'in Twitter hesabını hackleyen kullanıcı
Burger King'in Twitter hesabını hackleyen kullanıcı açıklama kısmına "Firma Whopper tutmadığı için McDonald's'a satıldı" yazdı.
Burger King'in Twitter hesabını hackleyen kullanıcı "Firma Whopper tutmadığı için McDonald's'a satıldı" yazdı.
Burger King’in Twitter hesabını hackleyen kullanıcı açıklama kısmına “Firma Whopper tutmadığı için McDonald’s’a satıldı” yazdı.

Dünyaca ünlü fastfood zinciri Burger King’in Twitter hesabı hacklendi.

Twitter hesabında 80.000 takipçisi bulunan Burger King 18 Şubat tarihinde hacklendi. Olay ise oldukça hızlı ve enteresan bir biçimde gelişti. Hesabı hackleyen kullanıcının açıklamasına göre Burger King’in Twitter şifresiWhopper123” olarak ayarlanmış. Dünyaca ünlü bir restorant zincirinin, sosyal medyadaki şifresinin bu kadar basit olması şaşırttı.

Hesaba giriş yapan kullanıcı 75 dakika boyunca paylaşımlarda bulundu. Önce Burger King’in logosunu rakip firma McDonald’s’ınkiyle değiştirdi. Firmanın McDonald’s’a satıldığını yazıp, gerekli açıklamaları sıraladı. Uzun bir süre saçma paylaşımlar yaptı. Komik videolar ve yazıların ardından sonradan sıkıntı oluşturabilecek bir fotoğraf koydu.

Fotoğrafta bir Burger King çalışanı, restorantın tuvaletinde elinde şırınga ile uyuşturucu kullanıyordu. Hesabı hackleyen kullanıcı sonrasında üyeliği yetkililere teslim etti. Ancak sosyal medyada uzun bir süre konuşalacak bir olay yaratmış oldu.