Anasayfa Haber Apple Bilgisayarları Java Üzerinden Saldırıya Uğradı

Apple Bilgisayarları Java Üzerinden Saldırıya Uğradı

Apple'ın Mac bilgisayarlarına toplu saldırı gerçekleştirildi.
Apple'ın Mac bilgisayarlarına toplu saldırı gerçekleştirildi.
Apple'ın Mac bilgisayarlarına toplu saldırı gerçekleştirildi.
Apple’ın Mac bilgisayarlarına toplu saldırı gerçekleştirildi.

Başta Facebook olmak üzere birçok firmanın Mac bilgisayarları bilinmeyen kaynaklar tarafından saldırıya uğradı.

Mac bilgisayar kullanan Apple, Facebook ve yüzlerce firma bilinmeyen bir kaynak tarafından siber-saldırıya uğradı. İlk açıklanan bilgilere göre saldırı Java’daki açıklardan yararlanarak yapıldı.

Java üzerinden sıfır-gün saldırısı yapan ekibin Mac bilgisayarlara malware virüsü bulaştırdığı ortaya çıktı. Reuters’ün Apple kaynaklarından aldığı habere göre firma bu problem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamalar bunun Mac bilgisayarlara yapılan ilk geniş çaplı saldırı olduğunu gösteriyor. Apple bu sorun için kendi hazırladığı bir yazılımı piyasaya sürmeye hazırlıyor. Bu yazılım bilgisayarlardaki Java bazlı malwareleri tespit etmeye yarayacak. Finli güvenlik uzmanı firması F-Secure’a göre bu saldırı sistemde açık bırakılan arka kapılardan yapıldı. Söz konusu virüs, bilgisayara saldırarak uzaktan kontrol edilebiliyor. Böylece saldırgan önemli sistemleri devre dışı bırakabiliyor.

Saldırıların kaynağı bilinmese de devam edeceğinden korkuluyor. Chinese People’s Liberation Army adı verilen grubun bunu yaptığı düşünülüyor. Çünkü bu grup daha önce batılı firmalara karşı bir soğuk savaşa girdiklerini açıklamıştı.