Anasayfa Haber Microsoft, Office 2013 ve Office 365 İçin Açıklama Yaptı

Microsoft, Office 2013 ve Office 365 İçin Açıklama Yaptı

Office ürünlerin kullanım şartları için bu tabloyu hazırladı.
Office ürünlerin kullanım şartları için bu tabloyu hazırladı.
Office ürünlerin kullanım şartları için bu tabloyu hazırladı.
Office ürünlerin kullanım şartları için bu tabloyu hazırladı.

Microsoft’un resmi programları için yükleme kıstasları konusunda resmi açıklama yapıldı.

Son zamanlarda internet forumlarında konuşulan bir konu Microsoft’un gözünden kaçmadı. Kullanıcılar Office 2013 ve Office 365’in yükleme kıstasları hakkında sıkıntılarını dile getiriyordu. Microsoft, duruma el atarak konuya açıklık kazandırdı.

Microsoft Office Departmanı ürün yardımcı menajeri Jevon Fark, firmanın resmi blogundan açıklama yaptı. Kullanıcılar programların neden sadece tek bir bilgisayara yüklendiğine anlam veremiyorlardı. Jevon Fark, Office programlarının Product Key Card(Ürün Anahtar Kartı) lisanslarının tek bir bilgisayar için tek seferlik kullanıma izin verdiğini açıkladı.

Durumun daha önce de aynı olduğunu, Office 2010 programında da aynı politikayı izlediklerini ekledi. Fark “Garanti koruması altındaki üründe oluşabilecek bir sorun için kullanıcılar firmamıza başvuruda bulunabilirler. O zaman en kısa sürede durumu düzeltmek için çalışmalara girişiyor ve geçici bir ürün anahtar kartı veriyoruz” dedi.

Birçok kullanıcı ürün anahtar kartı lisansı ile tam paket ürün lisansını karıştırdığı anlaşıldı. Firma bu sebeple ufak bir tablo hazırladı. Tabloda hangi lisansın kaç bilgisayarda kaç defa kullanılabileceği belirtildi.

Kullanıcı Tam Paket Ürünü(Full Package Product) lisansını satın aldığı zaman, daha fazla ayrılacılıklara sahip oluyor. Yani örnek vermek gerekirse, Office 365 Home Premium’un Tam Paket Ürünü lisansının 1 yıllık kullanım hakkı 99.99 Dolar’a satın alınıyor. Kullanıcı bu programı 2 farklı bilgisayarda 5 kere yükleme hakkına sahip oluyor.