Anasayfa Haber Nissan Note Sürücülere Güven Veriyor

Nissan Note Sürücülere Güven Veriyor

Nissan yeni modelinde bulunan özellik sayesinde güven veriyor.
Nissan yeni modelinde bulunan özellik sayesinde güven veriyor.
Nissan yeni modelinde bulunan özellik sayesinde güven veriyor.
Nissan yeni modelinde bulunan özellik sayesinde güven veriyor.

Nissan, Güvenlik Kalkanı teknolojisini ilk kez ufak araç sınıfına giren Note modelinde kullanacak.

Nissan, ufak araç sınıfına giren Note modeli için yeni bir eklenti kullanacak. Safety Shield – Güvenlik Kalkanı olarak bilinen teknoloji sayesinde kazalar en aza indirgenecek.

Safety Shield, Nissan’ın Around View Monitor – Çevre Takip Monitörü desteğiyle çalışıyor. Araç dört bir yanına yerleştirilmiş kameralar bulunuyor. Bu 4 kamera şöfor için çevre takibi yapıyor. Blind Spot Warning, Lane Departure Warning ve Moving Object Detection(Kör Nokta Uyarısı, Yol Kalkış Uyarısı ve Hareket Dedektörü) olarak üçe ayrılmış bu teknoloji sayesinde güvenlik sağlanıyor. Şöfor, araç içerisinde bulunan 5.8-inç ekran üzerinden bu kameraları takip edebiliyor.

Sağlanan bu güvenlik sadece sürücü için değil aynı zamanda yayalar için de geçerli. Her yıl ortalama araç/yaya kazalarında 34.000  insan hayatını kaybediyor. Nissan bu durumu azaltmak için yeni teknolojisini Note modelinde kullanma kararı almış.

Bu teknoloji lüks sınıf araçlarda bulunuyor. Ancak herkes bu tarz araçlara sahip olamıyor. Nissan ilk kez orta-sınıf bir araçta böyle bir teknoloji kullanacak. Yani Nissan otomotiv sektöründe önemli bir adım atmış olacak.

Nissan Note ayrıca oldukça çevreci bir otomobil. Kilometre başına 96 Gram karbondioksit salınımı yapıyor. Bu oldukça düşük bir rakam. Note, 1.2 litre motoruyla 80 beygir gücü ortaya çıkarıyor. Ayrıca 110Nm Tork kapasitesine sahip. Dileyen araç sahiplerine Note’un bir üst modeli de sunuluyor. Üst modelinde 1.2 litre DIG-S motor bulunuyor. 98 beygir gücündeki araç 142Nm Tork sergiliyor.

Aracın turbo dizel modelinin baharda Avrupa pazarına giriş yapması planlanıyor. Fiyatı konusunda ise henüz bir açıklama yok.