Anasayfa Haber Tablet İçin Ubuntu İşletim Sisteminin Detayları Belli Oldu

Tablet İçin Ubuntu İşletim Sisteminin Detayları Belli Oldu

Ubuntu Tablet'in arayüzünün oldukça kullanışlı olduğu belirtiliyor.
Ubuntu Tablet'in arayüzünün oldukça kullanışlı olduğu belirtiliyor.
Ubuntu Tablet'in arayüzünün oldukça kullanışlı olduğu belirtiliyor.
Ubuntu Tablet’in arayüzünün oldukça kullanışlı olduğu belirtiliyor.

Tabletler için üzerinde uzun süredir çalışılan Ubuntu işletim sisteminin detayları belli oldu.

Ubuntu ürünleri için yeni alanlar açan Canonical firması, tabletlerde çalışacak işletim sistemi hakkında ilk detaylı bilgileri paylaştı. Ubuntu Touch adı verilen işletim sistemi 21 Şubat tarihinden itibaren Nexus 7 ve Nexus 10 tabletlerin yanı sıra Nexus 4 akıllı telefonlar için de indirilebilecek.

Hazırlanan arayüz Windows 8’i andırıyor. Ubuntu’nun metro sisteminin daha kullanışlı olacağı söyleniyor. Kullanıcı aynı anda birden çok işlem yapabilecek. Sistem çoklu işlem(Multitasking) dışında ekran bölmeye de izin veriyor. Bunun için Cortex-A15 işlemci kullanılacak. Üzerinde 2GB RAM ve 8GB dahili saklama alanı bulunan tabletin fiyatının ne olacağı bilinmiyor.

Ubuntu'nun söz sahibi Canonical, gelecek yıllarda pazardan daha fazla pay almak için ekosistemini genişletebilir.
Ubuntu’nun söz sahibi Canonical, gelecek yıllarda pazardan daha fazla pay almak için ekosistemini genişletebilir.

Kontrol paneline sesli komutlar ile de ulaşılabilecek. Bunun Apple’ın Siri yazılımı gibi mi olacağı, yoksa daha farklı bir sürüm mü olacağı, işletim sistemi çıktığında görülecek. Canonical bu hamlesi ile müşteri yelpazesini genişletmek istiyor. Şu an da Ubuntu takipçisi olan 30 Milyon kullanıcıdan bahsediliyor. 2015 yılına gelindiğinde bu rakamın 300 Milyon’a ulaşması hedefleniyor.

Bunun için tabletin yanı sıra akıllı telefonlara özel işletim sistemi de hazırlanacak. Ancak bu konuda net bilgiler paylaşılmadı.