Anasayfa Haber Google Chromebook Pixel’i Duyurdu

Google Chromebook Pixel’i Duyurdu

Google Chromebook Pixel'in benzer modellerinden daha farklı bir ekran yapısı var.
Google Chromebook Pixel'in benzer modellerinden daha farklı bir ekran yapısı var.

Google, Chromebook ailesine yeni katılacak ürünün teknik özelliklerini, fiyatını ve çıkış tarihini duyurdu.

Arama motoru devinin Chromebook ailesine katılacak Pixel modeli piyasadaki Apple Macbook Air ile rekabete girmeye hazırlanıyor. Yüksek performanslı yapısı ile dikkat çeken ürünün detayları firma tarafından resmi olarak duyuruldu.

Chromebook Pixel’in Gorilla Glass korumalı 12.85-inç ekranı bulunuyor. Inç başına düşen piksel sayısı ise 239. 2560×1700 çözünürlüğe sahip ekranı kaliteli bir kullanım sunuyor. Benzerlerinden farklı olarak 3:2 oranında genişliği bulunuyor. Böylece web dökümanları rahatça takip edilebilecek.

Akıllı hazırlanan tasarımında anotlanmış alüminyum kaplama kullanılmış. Chromebook Pixel, 1.52 Kg ağırlığında ve 297.7×224.6×16.2 mm boyutlarında. Aktif Soğutma adı verilen teknoloji sayesinde görünürde havalandırma deliği bulunmuyor.

Chromebook Pixel, Apple ürünleri ile rekabete girmeye hazırlanıyor.
Chromebook Pixel, Apple ürünleri ile rekabete girmeye hazırlanıyor.

Cihazın teknik donanımı ise dikkat çekici. 1.8GHz çift çekirdekli i5 işlemci kullanan cihazda, Intel’in HD Graphics 4000 ekran kartı bulunuyor. 4 GB RAM’i bulunan Chromebook’un modeline göre 32 GB ya da 64 GB SSD saklama alanı mevcut. Google saklama alanı az gelenlere 3 yıllık bedava 1TBlık Google Drive alanı salıyor.

Cihazın, 720p HD çekim yapabilen kamerası ve 3 adet kamerası var. 2 adet USB, mini DisplayPort çıkışı ve SD kard okuyucu alanı bulunuyor. WiFi ve Bluetooth özellikleriyle dosya aktarıı sağlanabiliyor. 59Wh bataryası ile aktif kullanımda 5 saat dayanabiliyor.

Karşılaştırma yapıldığında Retina Display özelliğine sahip MacBook Pro, Chromebook Pixel’den bir gömlek üstün gözüküyor. Ancak Google, yeni cihazından umutlu. Ön siparişleri başlayan ve haftaya sevkiyat yapacak Chromebook Pixel’in 32GBlık WiFi modeli 1.299 Dolar’a alıcı bulacak. 64Gblık modeli ise Nisan başında 1.449 Dolar’a satılacak.