Anasayfa Haber Milyoner Dennis Tito Mars’a Gitmeyi Planlıyor

Milyoner Dennis Tito Mars’a Gitmeyi Planlıyor

Dennis Tito, Mars'a gitme hayallerine kapıldı.
Dennis Tito, Mars'a gitme hayallerine kapıldı.

Dennis Tito, Mars'a gitme hayallerine kapıldı.
Dennis Tito, Mars’a gitme hayallerine kapıldı.

2001 yılında uzaya çıkan ilk turist olan Dennis Tito bu sefer gözünü Kızıl Gezegene dikti.

Californialı yatırım firması Wilshire Associates’in sahibi Milyoner Dennis Tito Mars’a gitmek için plan yapıyor. Tito 2001 yılında yüklüce miktarda para harcayarak 8 günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonu’na misafir olmuştu. İlk uzay turisti olarak ünlenen Dennis Tito, şimdi iki astronot ile beraber 2018 yılında Mars’a gitmek istiyor.

Basında çıkan habere göre Tito, kurduğu vakfın desteğiyle beraber bir başka gezegene yolculuk eden ilk turist olmak istiyor. Tito’nun planları 3 Mart tarihinde gerçekleştirilecek IEEE Uzay Konferansı’nda açıklanacak.

Yolculuk planı hakkında ortaya çıkan birkaç bilgi bulunuyor. Geziye Ocak 2018’de başlanacak ve 501 gün sürecek. Plana göre SpaceX’in Dragon Kapsülü kullanılacak. Ancak kapsül gezegene iniş yapmayacak. Uzak yörüngeye yaklaşıp geri dönecek.

Bu enteresan turistik gezinin maliyetinin ne kadar olacağı henüz belirlenmedi. Ancak planın detayları şu an için pek sağlam gözükmüyor. Benzer bir haber geçtiğimiz haziran ayında ortaya çıkmıştı. Mars One firmasının kurucusu Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, 2023 yılında Mars’a tek yönlü seyahat yapmak istediğini açıklamıştı.

NASA’nın 2035 yılında Mars yüzeyine astronot indirmesi bekleniyor. Bunun için Kızıl Gezegenin’in yüzeyine gönderilen Curiosity Gezgini topladığı verileri Dünya’ya göndermeye devam ediyor. Eğer toplanan bilgiler olumlu sinyaller verirse, 20 yıl içerisinde insanoğlu bir başka gezegene ilk kez gitmiş olacak.