Anasayfa Haber Dünya’nın En Küçük ARM Çip’i Tanıtıldı

Dünya’nın En Küçük ARM Çip’i Tanıtıldı

Freescale, Kinetis KL02 adıyla Dünya'nın en küçük ARM çipini geliştirdi.
Freescale, Kinetis KL02 adıyla Dünya'nın en küçük ARM çipini geliştirdi.
Freescale, Kinetis KL02 adıyla Dünya'nın en küçük ARM çipini geliştirdi.
Freescale, Kinetis KL02 adıyla Dünya’nın en küçük ARM çipini geliştirdi.

Freescale firması, Dünya’nın en küçük ARM Çip’ini geliştirdiğini açıkladı.

Çip imalat eden Freescale Semiconductor, Dünya’nın en küçük ARM çipini yaptığını açıkladı. Bu çip hiç beklenmedik alanlarda kullanılmak üzere karşımıza çıkabilir.

Kinetix KL02’nin boyutlarının 1.9×2 mm olduğu belirtildi. İçerisinde MCU(Microcontroller Unit) desteğinin bulunması, çipin üzerine işlemci, RAM, ROM, clock ve I/O kontrol eklentilerini yapmaya olanak tanıyor. Yani ufacık bir bilgisayar yapabilmek mümkün.

Bunun dışında Freescale, çipin 32K flash hafızası ve 4K RAM’inin bulunduğunu belirtti. 32bit işlemcisi ile düşük enerjide çalışabiliyor. Böylece geliştiriciler ekstradan parça eklemeden, tasarımlarını küçültebilecekler.

Freescale küresel ürün menajeri Steve TateosianMüşterilerimiz ve partnerlerimizle ortak çalışmamızın ürünü olan bu cihazın gerçekten yutulabileceğini düşünüyoruz” dedi. Bu sözler ile Kinetix’in çalışma alanlarının neler olacağı hakkında bir fikir sahibi olabiliyoruz.

Bu küçük ARM çip sayesinde, telefonların, tabletlerin ve birçok teknolojik aletin boyutları küçültülebilir. Bunun dışında Kinetix KL02 insan vücuduna eklenebilir(implant teknolojisi). Böylece sağlık ve günlük hayatta rahatlık sağlayabilir.

Kinetix KL02’nin minik tasarımı yüzlerce alanda kullanılabilir. İnsan bedenine yerleştirilen çip sayesinde, cihazlara uzaktan komut verilebilir. Alarm kurmak, çay demlemek, arabanın kapısını açmak, kalp ritimlerini takip etmek, banka hesaplarını kontrol etmek, hızlı geçiş yapmak ve daha birçoğu ilk akla gelenler.

Freescale geliştiricileri teknolojileri için umutlular. Ancak hangi tarz müşteri tipine yoğunlaşmaları gerektiği konusunda kararsızlar. Şimdilik talepler doğrultusunda hareket edeceklerini açıkladılar.