Anasayfa Teknoloji Renkli Kapaklı iPhone 5S, iPhone Mini ve Diğer Söylentiler

Renkli Kapaklı iPhone 5S, iPhone Mini ve Diğer Söylentiler

iPhone 5S Renkli Kapaklar
iPhone 5S Renkli Kapaklar

iPhone 5S hakkında pek çok söylenti var ama bazıları son derece ilginç. Mesela renkli kapalı iPhone 5S, iPhone Mini ya da ortaya atılan yeni çıkış tarihi…

Apple iPhone 5S Söylentileri durmuyor...
Apple iPhone 5S Söylentileri durmuyor…

iPhone yıllardır popüler bir konu ve bir sonraki iPhone’un çıkış tarihi, özellikleri hep ilgiyle takip ediliyor. Bir sonraki iPhone sürümü için alınan alan adları, ortaya çıkartılan sahte haberler ortalıkta cirit atıyor. İşte en akla yatkın iPhone 5S dedikoduları:

iPhone 5S Çıkış Tarihi

iPhone 5S modelinin çıkış tarihiyle ilgili ortaya atılan iddialar iki tarihe odaklanıyor: Ağustos 2013 ve Eylül 2013. iPhone 5S bu tarihlerde piyasaya sunulabilir zira daha önceki iPhone S modelleri bu tarihlerde sunulmuştu. Ayrıca 2013’ten 2014’e geçerken yılbaşı alışveriş sezonu için yeterli stok bu şekilde ancak mağazalara ulaştırılabilir. İlk üretilen iPhone 5S modelleri ön sipariş veren ve Apple Store önünde kamp kuran tüketicilerle buluşacaktır.

Kaynak: Sayısız analizci.  Özellikle kaynak: Barclays analizcisi Kirk Yang, daha önce başarılı keha… öngörülerde bulunmuştu. Onu destekleyen isimler arasında KGI Securities’den Ming-Chi Kuo ve iLounge’dan Jeremy Horwitz bulunuyor.

Ne yapmak gerek?

Bu yaza doğru iPhone 5 almamak, S modeli için beklemek gerek.

iPhone Mini

Neden iPhone Mini? Çünkü iPhone 5 daha uzun ve teknik özellikleri daha gelişmiş bir iPhone 4S de ondan. Ayrıca Samsung Galaxy S3 deli gibi satarken, Samsung Galaxy S3 Mini de daha uygun fiyata, daha küçük ekranlı bir alternatif olarak oldukça popüler. Apple, Samsung’u gözardı edemez. Bir de iPad Mini’yi unutmamak gerek, neden iPhone Mini olmasın?

Peki Mini ne kadar minik olur? Galaxy S3’ün yanında S3 Mini 4 inç ekran boyutuyla “Mini” adını alabiliyorsa, iPhone 5 Mini de pek küçük olmayacaktır.

Gerçek olursa iPhone Mini ya da iPhone 5 Mini yıllardır etrafta söylenen ama bir türlü gerçekleşmeyen “ucuz iPhone” efsanesinin ete kemiğe bürünmüş hali olacaktır. Ayrıca Çin’de satışa sunulan iPhone ucuz alternatiflerin yanında resmen ezildi ve satış tahminleri yarı yarıya düştü. Apple’ın inadı, Çin’i fendini yenemedi.

Peki gerçek olacak mı? Dediğimiz gibi Samsung yaptı ve oldu, iPad Mini, iPod Nano, daha uzun iPhone derken Apple da sonunda İPhone Mini yapacaktır.

Not: Bu tahmin son 5 yıldır yanlış çıkmaktadır, 6. yılın şeytanın bacağını kırması beklenmektedir. Öte yandan 21 Aralık’ta kıyamet kopmadıysa her şey mümkün…

iPhone için Renkli Kapaklar!

iPhone 5S Renkli Kapaklar
iPhone 5S Renkli Kapaklar

Nokia yıllar önce yapmıştı, Lumia ile yine yapıyor. Ofisimize incelemeye gelen Xperia Z mor. Peki ya renkli kapaklı bir iPhone? Bu neden yenilik olsun ki? Zaten iPhone için inanılmaz sayıda aksesuar, koruyucu vb bulmak mümkün. Özetle: Zaten var!

Peki bu söylentide gerçek payı var mı? İddia Apple’In alüminyumu renklendirebilen bir mühendis için iş ilanı vermesi üzerine çıktı. Teknik adı daha basit: Anodizing Engineer ama açıklaması böyle.

Peki gerçek olabilir mi? Belirttiğimiz gibi iPhone aksesuar piyasası böyle oldukça hiç gerek yok. Ancak Nokia Lumia’lar mağazalarda renkli kapaklarla iri ve siyah telefonlardan sıkılanların ilgisini çektiyse Apple Store’lar da renkli iPhone Mini’ler ile şekerci dükkanı havasına bürünebilirler.