Anasayfa Oyun Dead Space 4 Çıkmayacak!

Dead Space 4 Çıkmayacak!

DS3

Dead Space 3 satışlarının düşük gitmesi üzerine Dead Space 4 projesi iptal edildi.

Dead Space 3’ü geliştiren ve Dead Space 4 üzerinde çalışılan Visceral Games ekibinden adı açıklanmayan birinin basına sızdırdığı haberlere göre, DS 4 projesi kesinlikle iptal edilmiş. Visceral Studios’un Kanada’nın Montreal kentinde bulunan ofisine bizzat gelen Electronic Arts yetkililerinin, üçüncü oyunun satışından memnun kalmadıkları, bu yüzden de dördüncü oyunun iptal edildiğini bildirdikleri söyleniyor.

İlk iki oyunu hayli iyi satan Dead Space serilerinin üçüncü oyununun satış rakamları serinin içinde en düşüğü olarak gösteriliyor. Serinin devam edebilmesi için üçüncü oyunun beş milyonluk satış sınırını geçmesi gerekiyormuş. Fakat oyunun bu rakama yaklaşamadığı, bunun üzerine de ELectronic Arts’ın, henüz yeni başlamış olan dördüncü oyunun geliştirme çalışmalarını durdurduğu söyleniyor. EA sadece oyunu durdurmakla kalmamış, Visceral Studios için de kapatma kararı almış.

Tabii henüz Electronic Arts tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak zaman içinde bir açıklamanın gelmesi bekleniyor. Fakat bu iptal ve kapatma kararının EA tarafından doğrulanması en azından sektördekileri pek şaşırtmayacaktır. Bir süredir etrafta dolaşan söylentilere bakılırsa, EA gerçekte DS 3’ün yapılmasına bile sıcak bakmıyormuş ve hatta projeyi yarısında durdurma kararı almışlar. Ancak uzun tartışmalar sonucunda oyunun tamamlanmasına izin verilmiş. Yani görünen o ki, Electronic Arts gerçekte Visceral ve Dead Space isimlerini uzun zaman önce gözden çıkarmış.