Anasayfa Haber iPhone 5S Ağustos Ayında Çıkabilir

iPhone 5S Ağustos Ayında Çıkabilir

iPhone 5

iPhone 5Apple’ın bir sonraki nesil telefonu ne zaman çıkaracağı konusundaki söylentiler Ağustos’a işaret ediyor.

Her ne kadar Apple hayranları arasında bir miktar hayal kırıklığı yarattığı söylense de, iPhone 5’in satış rakamları hiç fena değil. Tabii bu rakamlar Apple’ın beklentilerinin altında seyrediyor, ancak firmanın pazar payını korumakta zorlanmadığı da bir gerçek. Öte yandan iPhone 5’in çıkışının üzerinden geçen zaman arttıkça, Apple hayranlarının bir sonraki nesil ürünlerle ilgili beklentisi de artıyor.

Piyasada Apple’ın bir sonraki nesil telefon ve tabletlerini ne zaman çıkaracağına dair dolaşan söylentilerin sayısı da bu beklentiyle beraber artıyor. Apple’ın bir sonraki telefonu iPhone 5S’i Ağustos ayında piyasaya çıkaracağına dair ciddi beklentiler var. Bu tarih, iki model arasında yaklaşık on aylık bir sürenin geçmiş olmasına imkan tanıyacak ki, bu da Apple için alışılmış bir zaman dilimi.

Peki iPhone 5S’in özellikleri ne olacak? Bu konuda henüz kesin bir bilgi yok, ancak Apple’ın bu modelde kamera, ekran ve işlemci gibi ana özellikleri iPhone 5’e göre biraz daha güçlü olarak tasarlaması, telefonun genel hatlarını ise aynen koruması bekleniyor. Apple çıkardığı S modellerinde hep bu stratejiyi izliyor, bu sefer de farklı bir adım atması beklenmiyor.

Öte yandan firmanın bir sonraki tabletini ise önümüzdeki Nisan ayında piyasaya çıkarabileceğine dair söylentiler de var. Sızan bilgilere göre gelmesi beklenen iPad 5, önceki modellere oranla hayli derinlemesine bir biçimde yeniden tasarlanıyormuş. Fakat teknik özelliklerinin ne olacağı, bu yeni tasarımın iPad Mini’ye de yansıyıp yansımayacağı ise henüz muallakta kalan konular.