Anasayfa Mobil Sony Xperia ZL: Xperia Z ile ZL’nin Farkı

Sony Xperia ZL: Xperia Z ile ZL’nin Farkı

Sony Xperia ZL
Sony Xperia ZL

Sony’nin büyük ilgi çeken yeni amiral gemisi Xperia Z’nin bir kardeşi var: Xperia ZL. İşte Sony Xperia Z ve Xperia ZL modellerinin farkı…

Sony Xperia ZL
Sony Xperia ZL

Sony’nin Xperia serisinin tepesinde konumlandırılan yeni Xperia Z ile birlikte Xperia ZL de satışa sunulacak. İki telefonun her ülkede aynı anda satışa çıkması beklenmiyor.

Xperia Z ve ZL modelleri görünüm olarak hemen hemen aynı görünmelerine karşın ZL modeli Z’den daha kompakt. Ayrıca Xperia ZL, Z modelindeki gibi suya ve toza dayanıklılık sertifikaları taşımıyor. Z’ye göre biraz daha kalın olan ZL modeli aynı zamanda daha büyük bir bataryaya sahip.

Xperia Z ve ZL’nin ortak özelliklerine baktığımızda 5 inç Full HD ekran, 1.5 GHz 4 çekirdekli Qualcom S4 Pro işlemci, 2 GB RAM, 16 GB hafıza, 13 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera korunuyor. WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, microSD bellek yuvasıyla hafızayı arttırma imkanı ve elbette Android 4.1 işletim sistemi değişmiyor.

Sony Xperia Z ile Xperia ZL’nin farklarına baktığımızda ise 2330 mAh batarya yerine 2370 mAh batarya ve kasanın çok hafif kalınlık, çerçeve boyutu dışında bir fark görünmüyor. Sonuçta Xperia ZL’nin fiyatı henüz duyurulmasa da Sony’nin bu modeli üretmekteki amacının su geçirmezlik ve toza dayanıklılık özellikleri olmayan, biraz daha uygun fiyatlı bir alternatif sunmak olduğunu düşünüyoruz.

Karşılaştırma: Sony Xperia Z mi Samsung Galaxy Note 2 mi?

Xperia Z Canlı Yayın