Anasayfa Haber Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Google şeffaflık raporunu açıkladı
Google şeffaflık raporunu açıkladı

İnternet devi Google, Amerikan istihbarat ajansı FBI’ın kendisinden bilgi istemek için kullandığı Ulusal Güvenlik Mektuplarını açıkladı…

Google şeffaflık raporunu açıkladı
Google şeffaflık raporunu açıkladı

İnternetin her yerinde parmağı olan Google’ın elinde kişilerin en özel bilgilerine dahi ulaşmak için araçlar bulunuyor. Google’a haksızlık etmeyelim, kullandığımız bütün internet servisleri ve uygulamalar bir aşamada ve bir parça da olsa bu büyük ağın bir ayağını, bir parçasını oluşturuyor.

İnsanların görmediği, sadece bilgisayarların işlediği bu veriler ABD tarafından terörizm şüphesi taşıyan olaylar söz konusu olduğunda resmi kanallar üzerinden isteniyor. FBI, National Security Letters, yani Ulusal Güvenlik Mektupları adını taşıyan resmi istek mektuplarını Google gibi firmalara yolluyor ve işbirliklerini istiyor.

 

Google da şeffaflık açısından kendisine ulaşan mektup sayılarını açıkladı. Kesin değil belirli bir aralıkta olan sayılar aslında her kullanıcının verisinin FBI tarafından istenmediğini, her yıl birkaç bin şüphelinin bilgilerinin resmen istendiğini ve Google tarafından teslim edildiğini ortaya koydu.

Yasal olarak Electronic Communications Privacy Act (ECPA) tarafından onaylanan bu hareket, Patriot Act isimli Amerikan anti-terörizm kampanyasının bir parçası. Elektronik haberleşme mahremiyeti üzerinde devlete geniş yetkiler veren bu yasalar sayesinde FBI gibi istihbarat kurumları dijital iletişimi dinleyebiliyorlar.

Bu mektupların istendiğinin bile açıklanması daha önce yasaktı. Google devlet ile pazarlığa oturarak vatandaşların endişelerini gidermek için bu casusluğun boyutunu açıklamak istedi ve küçük bir zafer elde etti.

Google Şeffaflık Raporu’na ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz…

İlginizi çekebilir:

Kahrolası Federaller Peşinizde!

Eski CIA Yöneticisi Bomba Açıklamalarda Bulundu!

Amerika, Dinleyemediğini Kapatıyor!

Gizli Servisler Bu Markayı Kullanmıyor

Google’ın Mahkeme Açıklaması Şaşırttı

NSA, Facebook ve Yahoo’yu Tehdit Etmiş

Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi?

Rus Malı Android İster Misiniz?

Pentagon’un siber kalkanı!

Gizli Servisten NASA’ya Beklenmedik Hediye!

NSA İnsanlara Pek Güvenmiyor!

Microsoft’un Sağlam Arkadaşları Var

John McAfee, Yeni Bir Güvenlik Cihazı Üreteceğini Açıkladı