Anasayfa Haber Kinect Desteği İle El Tanıma Teknolojisi Tanıtıldı

Kinect Desteği İle El Tanıma Teknolojisi Tanıtıldı

Microsoft, yeni teknolojilerini art arda tanıtmaya devam ediyor.

Microsoft TechFest 2013, firmanın yeni teknolojilerine ve yazılımlarına sahne olmaya devam ediyor. Microsoft Research takımı Kinect ile çalışan yeni el tanıma yazılımını tanıttı. Kinect destekli yazılım kullanıcının elinin açık ya da kapalı olduğunu algılayabiliyor.

Microsoft’un 2010 yılında piyasaya sürdüğü Kinect, Xbox ve Windows işletim sistemin sahip bilgisayalarda devrim yapmıştı. Kullanıcı, oyun kumandasına gerek duymadan oyunla etkileşime geçebiliyordu.

Redmond, Washington’da düzenlenen TechFest’te tanıtılan teknoloji sayesinde Kinect’in performansı bir üst seviyeye çıkarılıyor. Yeni yazılım sayesinde, program kullanıcının elinin durumunu algılayabiliyor. Böylece kullanıcı eli açıkken ya da kapalıyken farklı yönlendirmeler yapılabiliyor.

Bu yazılımın birçok Windows uygulaması ve yazılımını kapsayacağı açıklandı. Bing Maps’de el komutlarıyla rahatlıkla dolaşılabiliyor. Ayrıca Jetpack Joyride adlı oyun da tek el ile kontrol edilebiliyor. Bu yeni özellik sayesinde Microsoft, Kinect’e olan ilgiyi daha fazla artırabilir.