Anasayfa Makale Pratik Sony Xperia Z LED Uyarı Sorunu ve Çözümü

Sony Xperia Z LED Uyarı Sorunu ve Çözümü

Sony Xperia Z cep telefonları Dünya’nın bazı bölgelerinde satışa çıktı. İşte telefonun LED uyarı sorununda kullanıcıların yaşadıkları ve çözümü…

Sony_Xperia_Z_SudaSony Xperia Z henüz Türkiye’de satışa sunulmasa da Dünya’nın Hindistan başta olmak üzere bazı ülkelerinde tüketicilerle buluşmaya başladı bile. Bazı kullanıcıların yaşadığı LED Notification yani LED uyarısı problemi de böylece ortaya çıktı. LED problemi yaşanan telefonlarda kullanıcılar LED ışığını sadece telefon şarja takılıyken görüyorlar. Ancak LED uyarı ışığı kaçırılan çağrı ve gelen mesajları da bildiriyor, bu yüzden çağrı ve SMS’leri farketmeden saatler geçirmek mümkün.

Bu sorun LED’de ya da donanımsal bir sorun değil. Xperia Z’nin LED ışığı sadece şarjda yanıyorsa tek yapılması gereken cep telefonunun fabrika ayarlarına geri döndürülmesinden ibaret. Bu sorunun gelecekte sunulacak olan firmware sürümleriyle çözülmesi mümkün, ancak Xperia Z alırsanız ve bu problemle karşılaşırsanız sorunun çözümü daha şimdiden biliyorsunuz.