Anasayfa Haber VW’nin Süper (Yavaş) Otomobili!

VW’nin Süper (Yavaş) Otomobili!

 Volkswagen XL1

Cenova Motor Fuarı’nda herkes süper otomobillerini sergiledi.

Cenova Motor Fuarı her yıl otomotiv endüstrisinin dev isimlerinin gövde gösterisine şahit olur. Nitekim bu sene de durum farklı olmadı, büyük isimler ve yeni modeller herkesin ağzının suyunu akıttı. Ancak Volkswagen’in fuarda tanıttığı XL1, “süper otomobil” kavramına çok farklı bir anlam kattı. XL1, üretim sayısı ve teknolojisi olarak “egzotik” sınıfa giriyor, ancak performans olarak Ferrari ya da Lamborghini gibi isimlerin tam aksi bir yönde ilerliyor.

Volkswagen tarafından geliştirilen XL1 sadece 250 adet üretilecek ve birim maliyeti 100,000 Euro’dan fazla olacak. Peki ne yapıyor bu araç derseniz, Volkswagen’in verimlilik konusunda geliştirdiği teknolojilerin vitrini olacak. Firma bu araçta çift turbolu bir dizeli, elektrikli bir motorla birleştirmiş, yani dizel-elektrik melezi bir motor sistemi var. Bu motorun toplam gücü sadece 74 beygir.

 Volkswagen XL1

Aracın esas özelliği, üretimde kullanılan teknolojiler sayesinde son derece hafif ve aerodinamik olması, öyle ki bir kez saatte 100 kilometre hıza çıktığında, bu hızı korumak için sadece 8 beygirlik bir güç kullanması yeterli oluyor. Sonuç ise 1,1 litre dizel ile 100 kilometre menzil gidebilme yeteneği! İki kişilik aracın tüm tasarımı bu yönde yapılmış, en az yakıtla en uzun mesafeyi, hız limitlerini aşmadan gidebilmek!

 Volkswagen XL1

Peki ama bu kadar kısıtlı sayıda üretilen ve pahalı olan araç kimin işine yarayacak? Volkswagen’in işine yarayacak, çünkü bu model ile geliştirdikleri teknolojilerin seri üretime uygunluğunu test edip onaylamakla kalmıyor, aynı zamanda dünyaya da göstermiş oluyorlar. Burada geliştirilen yeni teknolojiler ise tamamen olmasa bile, kısmen önümüzdeki yıllarda üretilecek Volkswagen otomobillere entegre edilecek.