Anasayfa Haber Machinima ve Ridley Scott Ortaklığı

Machinima ve Ridley Scott Ortaklığı

Ridley Scott ve Machinima ortaklığa oturdu.
Ridley Scott ve Machinima ortaklığa oturdu.
Ridley Scott ve Machinima ortaklığa oturdu.
Ridley Scott ve Machinima ortaklığa oturdu.

Machinima ve Ridley Scott 12 kısa bilim-kurgu dizisi çekmek için anlaştı.

Beyaz perdeye kazandırdığı başarılı bilim-kurgu filmleri ile tanınan Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Promotheus) Machinima firmasıyla anlaştı. Anlaşmaya göre yapımcılığı üstelenen Ridley Scott, Machinima’ya 12 adet kısa bilim-kurgu filmi için yardım edecek.

Ancak filmler Scott tarafından çekilmeyecek. Ridley Scott’un yapımevi RSA de olaya dahil olacak. Buradan seçilen isimler Machinima için yönetmen koltuğuna oturacak. Bu isimler arasında Martin Scorsese (Taxi Driver, Goodfellas), Sam Mendes (American Beauty, Skyfall), Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty) ve Neill Blomkamp (District 9) var.

Bu ortaklık iki taraf için karlı olacaktır. Öncelikle Machinima bu kadar başarılı isimlerle birlikte çalışırsa adından daha fazla söz ettirecektir. Oyun medyası üzerine haber ve incelemeler yapan Machinima’nın YouTube kanalında hali hazırda 210 Milyon takipçisi bulunuyor. Firma daha fazlasına hayır demeyecektir.

Öte yandan RSA altında çıkacak kısa filmler markalaştırılabilir. Yani daha sonrasında uzun metrajlı filmler olarak beyaz perdeye yansıtılabilir. Ridley Scott bu kısa filmlerden kendisine yeni hikayeler oluşturabilir. Ancak şimdilik filmlerin hikayeleri ve çıkış tarihleri belli değil.