Anasayfa Mobil Microsoft Flash’ı Terketmedi

Microsoft Flash’ı Terketmedi

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player

Apple, Google ve diğer firmalar Flash’a arkalarını dönerken Microsoft yaygın kullanımı süren Flash desteğini sürdürüyor…

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player

HTML5 ve CSS3 ile birlikte Flash’ın tarih olmasını bekleyen firmalar henüz istenen dönüşümü göremediler. Apple ve Google uygulamalarında Flash desteği azalır ve geri plana itilirken Microsoft Internet Explorer’ın yeni sürümlerinde ve Windows 8’de destek güçlü bir şekilde devam ediyor.

Microsoft’un Internet Explorer ekibinden Rob Mauceri, yazdığı şirket blogunda Microsoft’un Wİndows 8 ve Windows RT sistemlerde varsayılan değer olarak Flash’ı açık tuttuğunun altını çizdi. Mauceri’ye göre Microsoft’un Windows’u tablet bilgisayarlara yaymasında Flash desteğinin önemli bir rolü var. iOS ve ardından Android mobil işletim sistemlerinde sorunlara yol açan Flash, bütün platformlarda aktif olan Windows 8’de canlı ve hayatta. Ancak Microsoft dokunmatik desteği olmayan ya da ek eklentiler gerektiren Flash kullanan bazı siteleri uyumsuzluk yüzünden kara liste yöntemi ile bu desteği dışında bırakıyor.

Flash’ın geliştiricisi olan Adobe bile birkaç kez Flash’a sırtını dönmüş gibi dursa da Microsoft ile yakın bir çalışma içerisinde yeni tarayıcı sürümleri ve bunları barındıran yeni Windows işletim sistemleri üzerinde geliştirmelere devam ediyor. Flash’ın akibetinde belirleyici etkenler Internet Explorer 11 ve Windows 9 (Windows Blue) olacak.