Anasayfa Haber Avea’ya Altın Marka Ödülü

Avea’ya Altın Marka Ödülü

Tüm Tüketicileri Koruma Derneği Avea’yı Dünya Tüketiciler Günü’nde “Altın Marka” seçti. Avea, 2012’de 28,5 milyon çağrıyı 16 saniyede cevapladı “Altın Marka” ödülünü evine götürdü…

avea-odulTüm Tüketiciler Derneği, Dünya Tüketici Hakları Günü’nde Avea’nın, 2012 yılında şikayetlere dönüş hızını bir önceki yıla göre yüzde 30 artırması nedeniyle “Altın Marka“ seçildiğini açıkladı.

Şikayetlere dönüş hızını 2012 yılında bir önceki yıla göre %30 oranında artıran Avea, 2012 yılında gelen çağrıları ortalama 16 saniyede cevapladı. Müşteri Deneyim Endeksinde bir önceki yıla oranla yüzde 16’lık artış sağlayan Avea’nın; aldığı bu ödülle hizmet kalitesini her geçen gün daha da artırdığı bir kez daha tescillenmiş oldu. Türkiye’nin ilk tüketici derneği olan Tüm Tüketicileri Koruma Derneği, bu ödülle birlikte Avea markasının “Tüm Tüketicilere Tavsiye Edilmesine” karar verdi.

Geçtiğimiz yıl, Tüketici Akademisi tarafından ürün ve hizmet kalitesine en çok güvenilen markalara verilen “Tüketici 2012 Kalite Ödülüne” ve Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD), tarafından “Tüketici odaklı değişim ve yeniden yapılanma Özel Ödülü”ne layık görülen Avea, bu yıl da ödülleri toplamaya devam etti. 2012 yılını zirvelerle kapatan Avea, Dünya Tüketici Hakları Günü’nde Tüm Tüketiciler Derneği tarafından “Altın Marka“ seçildi.

Müşterilerine 16 saniye içinde cevap verdi; 28,5 milyon çağrı cevapladı

Müşterilerine her kanaldan kaliteli, hızlı ve proaktif çözümlerle değer yaratan Avea, 2012’de müşteri temsilci sayısını yüzde 16 artırarak, çağrıların yüzde 81’ini 20 saniye içerisinde cevaplayarak önemli bir başarıya imza attı. Müşteri beklentilerine uygun çözümlerle kendisini sürekli geliştiren Avea Müşteri Hizmetleri, 2012 yılı içerisinde aldığı 7 ödülle kalitesi 1 yıl içerisinde 7 kez tescillemişti.

Dünya Tüketici Hakları Günü gibi çok özel bir günde alınan bu ödülün kendisini ve ekibini çok mutlu ettiğini söyleyen ve kalitelerinin bir kez daha tescillendiğine dikkat çeken, Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat; “ Avea, sektörün en hızlı gelişen, dinamik teknoloji şirketi. Bunun yanında müşteri memnuniyetini attığımız her adımda temel hedef olarak belirleyen, müşterilerini seven bir şirketiz. Müşteri hizmetleri sanatı olarak adlandırdığımız vizyonumuzda müşteri deneyimini daha iyiye taşımak için çok çalıştık. Müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için hem CRM sistemimizi hem de faturalandırma altyapımızı değiştirdik. Müşteri beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda uzmanlaşmış kadromuzla şikayetleri proaktif olarak müşteriler bizimle temas kurmadan çözümlemeyi hedefledik. Gerek AR-GE çalışmalarımızda gerek teknolojik yatırımlarımızda müşterilere daha kaliteli ve daha hızlı hizmet vermeyi amaçlayan projelere imza attık. Ayrıca 2012 yılında müşteri odaklı yaklaşımımızı müşteri memnuniyeti alanında uluslararası standart olarak kabul edilen ISO10002 Müşteri Memnuniyeti Sertifikası ile taçlandırdık” diye konuştu.

Tüketiciler Derneği tarafından “Altın Marka“ seçilerek tavsiye edilen marka olmanın, yapılan çalışmaların doğruluğuna işaret ettiğine dikkat çeken Onat: “ Bu ödülü aldık, çünkü tüketicimizi önemsedik. Bu çerçevede de şikayetlere geri dönüş hızımızı 2011 yılına göre %30 oranında arttırdık. Müşteri Deneyim Endeksinde 2011 yılına göre %16’lık iyileşme sağladık ve 2012 yılında çağrıları ortalama 16 sn içerisinde karşılamayı başardık. Müşteri hizmetlerindeki yenilikçi çözüm ve uygulamaları ile 2012 yılında üst düzey “müşteri memnuniyeti” sağlayarak, Dünya Tüketici Hakları Günü’nde Tüm Tüketiciler Derneği tarafından “Altın Marka“ seçildik. Bu ödül, bizi daha da motive etti. Müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıran kaliteli ve pratik çözümler sunmaya 2013 yılında da devam edeceğiz” dedi.

Avea Hakkında

Türkiye’nin en genç ve hızlı büyüyen mobil iletişim operatörü Avea, 2004 yılında kurulmuştur. Şirket, gelişmiş altyapısı ve teknoloji yatırımlarıyla müşterilerine yenilikçi ve kaliteli hizmetler sunmaktadır. Avea, 2012 yılsonu itibariyle 13,5 milyon müşteriye sahiptir. 202 ülkede 664 operatörle uluslararası dolaşım anlaşması bulunan Avea, bir Türk Telekom iştirakidir. Avea’nın %89,99 hissesi Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye, %10,01 hissesi İş Bankası Grubu’na aittir. www.avea.com.tr