Anasayfa Haber HP’nin Yeni Mükemmeliyet Merkezi Performansı Artırıyor

HP’nin Yeni Mükemmeliyet Merkezi Performansı Artırıyor

HP

HP

HP’nin bellek-içi veri işleme çözümlerine yönelik hayata geçirdiği Mükemmeliyet Merkezi, kurumların SAP HANA teknolojisi ile yatırım getirisini artırması ve veritabanı sistemlerini hızlandırması için gelişmiş çözümler sunuyor.

HP’nin bellek-içi veri işleme çözümlerine geçiş sürecini hızlandırmak amacıyla açtığı yeni Mükemmeliyet Merkezi (CoE), kurumların gerçek zamanlı veri işlem teknolojisinden yararlanarak performansı artırması ve riskleri azaltmasını sağlıyor.

HP Operasyon Direktörü Bill Veghte, yeni mükemmeliyet merkeziyle ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Organizasyonların işte başarıyı yakalamak için sistemlerinden büyük miktarda ham veri çekerek bunları hızla anlamlı bilgilere dönüştürmesi ve bilinçli kararlar alması gerekiyor. HP Mükemmeliyet Merkezi; organizasyonların yüksek performanslı veri analizi yapabilmesi, büyük hacimli veri yükünü gerçek zamanlı olarak işleyebilmesi ve işle ilgili anlamlı bilgilere anında erişebilmesi için gereken uzmanlığı ve hizmetleri sağlıyor.”

HP Mükemmeliyet Merkezi, kurumlara, ilk aşamada, SAP HANA desteğiyle SAP HANA® platformu ve SAP® Business Suite çözümleri sunacak.

HP SAP HANA ile kurumlar bellek-içi veri işlemeye geçiş sürecini hızlandıracak

60 ülkede, 10 dil ve 40 bin kullanıcı ile SAP HANA portföyünde kapsamlı saha tecrübesine sahip mühendisler, geliştiriciler ve diğer uzmanlardan kurulu sanal kadrolar; kurumların bellek-içi veri işlemeye dayalı gelecek kuşak iş uygulamalarına geçiş yapmasını kolaylaştırıyor.

HP Bütünleşik Altyapılardan yararlanan Mükemmeliyet Merkezi, şirketlere en ileri teknoloji çözümlerini sunuyor:

·    HP Mühendislik Laboratuvarları, şirketin Ar-Ge departmanı olan HP Labs’in işbirliğiyle, bellek-içi veri işleme için optimize edilen yeni mimari ve platformlar geliştiriyor.

·    HP Kurumsal Hizmetler, SAP HANA teknolojisinden yararlanarak iş süreçlerinde performansı artırıyor ve uygulama dönüşümünü başlatıyor.

·    HP sunucu, depolama, ağ çözümleri ve altyapı yönetimi portföyünü kullanan mühendisler; SAP HANA ve SAP Business Suite konfigürasyonlarını denetleyerek optimize ediyor.

·    Şirkette kurulu olan, barındırılan veya HP Bütünleşik Bulut üzerinden sağlanan uygulama test ve geliştirme çözümleri ise, uygulamaların kullanıma girme sürecini hızlandırarak hizmet kalitesini artırıyor.

Bellek-içi Veri İşleme ile veriyi anında analiz etmek mümkün!

Veri depolama ve  veri işleme elemanlarını birbirinden  ayıran geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında, bellek-içi veri işleme, büyük veri yığınlarının işlenmesini hızlandırıyor. Bunun sonucunda, kurumlar da veriyi anında analiz etme kabiliyeti kazanarak maliyetleri düşürüyor ve inovasyonu hızlandırıyor.

SAP Yönetim Kurulu Üyesi, Teknoloji ve İnovasyon Direktörü Dr. Vishal Sikka, SAP HANA’yı şöyle tanımladı: “SAP HANA görülmemiş bir hızla büyüyor ve gittikçe daha fazla kurum tarafından benimseniyor. Şirketler, HANA’nın organizasyonlara katma değer sağlayabildiği yeni alanlara yöneldikçe bu talep katlanarak artıyor. Aslında, SAP HANA ve sahip olduğumuz ekosistem ile ateşlediğimiz benzersiz inovasyon süreci daha yeni başlıyor. Ekosistemimizle yakından işbirliği yaparak, BT sektörüne basitlik getiren yeni sistemler, ürünler ve teknolojiler geliştirmeyi sürdüreceğiz. Bütün bunları mevcut sistemi değiştirmeden yapıyoruz. SAP ile HP, Mükemmeliyet Merkezi’nde yeni ürünlerle teknolojileri tanıtarak, bilgi işlem ve analiz sistemlerini birleştiriyor. Bu da kurumların iş süreçlerini gerçek zamanlı olarak yürütmesini sağlıyor.”   

HP Mühendislik Laboratuvarları’ndan “Project Kraken” Bellek-içi Veri İşleme Platformu

Dünyada yeni teknolojiler ve veri setleri geliştirildikçe, yüksek miktarda veri akışı gerektiren bütün bilgi işlem ve analiz uygulamaları da bellek-içi veri işleme sistemlerine taşınacak. HP, SAP HANA çözümlerinin kullanıma girmesiyle bu alana yönelerek, daha ilk günden sektör lideri standartlar belirledi ve öncü çözümler tasarladı. Mükemmeliyet Merkezi çalışmaları kapsamında geliştirilen ilk çözüm ise “Project Kraken” platformu oldu. SAP HANA üzerindeki SAP ERP ile SAP Müşteri Hizmetleri Yönetimi (CRM) uygulamaları için optimize edilen 8 terabayt kapasiteli bu tek imaj geliştirme platformu, gelecekte talep görecek yüksek kapasiteli bellek sistemlerinin öncüsü olarak tasarlandı.

HP Hizmetler, iş süreçleri ve uygulama dönüşümünü hızlandırıyor

HP, kurumların SAP HANA destekli SAP Business Suite çözümüne geçmesini hızlandırmak için özel taşıma ve dönüşüm hizmetleri sunuyor. Aynı zamanda SAP Rapid Deployment çözümlerine dayalı uygulama hizmetleri için SAP sertifikasına sahip olan HP, bellek-içi veri işleme platformuna geçiş yapmak isteyen kurumlara hızlı kurulum seçenekleri sağlıyor.

Bu hizmetler, HP’nin Run SAP metodolojisine dayalı sektör lideri uygulama yönetim servislerinin kapsamını da genişletiyor. HP, sunduğu kapsamlı hizmetlerle, kurumların bellek-içi veritabanı platformlarından en yüksek getiriyi elde etmesine yardımcı oluyor.

HP Yazılım Grubu, SAP HANA ortamları için uygulama test aracı geliştirdi

HP Yazılım Grubu, SAP Solution Manager gibi mevcut temel SAP çözümlerinin işletimi, yönetimi ve entegrasyonuna yönelik çözümlere ek olarak, SAP HANA için verimliliği artıran özel bir test yönetim altyapısı da sağlıyor. HP’nin SAP çözümleri için geliştirdiği İşletim Koordinasyonu portföyü, BT süreçlerini otomatize ederek entegrasyon kapasitesini artıyor. Böylece tekrarlanan görevleri otomatik süreçlerle yöneten kurumlar, SAP sistemlerinin yönetim yaşam döngüsünü basitleştiriyor.

HP, bugüne kadar, SAP sistemlerinin büyük çaplı uygulamaları için global ölçekte birçok çözüm tasarladı. Şimdi de ürün mühendislerinden oluşan deneyimli kadrolar ve SAP ile işbirliği yapan HP, gelecek kuşak bellek-içi veri işleme teknolojilerine tam kapsamlı kritik iş yönetim kapasitesi kazandırmak ve iş sürekliliğini artırmak için inovasyon çalışmalarını sürdürüyor.